Riza Çalimbay Açiklamasi 'Yari Yolda Birakip Gitmem'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, takimdaki gelecegiyle ilgili konustu. Çalimbay, “Ben hiçbir zaman bir takimi yari yolda birakip gidecek karakterde birisi degilim. Öyle bir sey olmasi da mümkün degil. O konuya ben hiç girmek istemiyorum” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri’nde basin toplantisi düzenledi.

Düzenlenen toplantiya ajans ve gazete temsilcileri katildi.

Bu sezon toplamda 45 maç oynadiklarini vurgulayarak sezonu degerlendiren tecrübeli teknik adam, “Benim bu yedinci senem Sivasspor’da. Bundan önce 3 sene var. Bundan sonra da yeni geldigim zaman da 4 yilim var. 4’üncü sezonum bitiyor. Ben burada mutlu olmasam ben burada baska türlü olmasam burada kalmam zaten. Çünkü 7 sene bir yerde kalmak çok zordur. Benim sözlesmelerim her sezon bir yildir. Ben orada memnunsam devam ederim. Memnun degilsem o zaman da izin alir giderim. Bir kulübü böyle yüzüstü birakip hiçbir yere de gitmem. Ben ilk geldigim zaman çok seylerle ugrastim burada. Geldigimde Sivas talt siralardaydi. Biz, o takim iyi bir yere getirdik. Ondan sonra çok büyük bir süreç yasadik. O süreçte bayagi bir sikintilar yasadik. Ben takimi yine birakip gitmedim. Daha sonra iyi bir sekilde de ayrildik. Simdi bu dönem bambaska bir dönem. Bu dönem çok iyi bir dönem. 3 sene üst üste Avrupa’ya gittik. 50 seneden beri Avrupa’ya 3 sene üst üste gidenbizim disimizda bir takim yok. Biz bu yil 34 tane lig maçi oynadik. 8 Avrupa kupa maçi oynadik. 3 tane kupa maçi oynadik. Toplamda 45 maç oynadik su ana kadar” dedi.



“Bütünlesmemiz gerekiyor”

Ligde 2 maçlarinin kaldigini ve bu maçlarin final niteliginde olacagini söyleyen Çalimbay, “Bizim oynayacagimiz Konya maçi var. Bu müsabaka için herhangi bir mazeret de yok. Maç gündüz de degil. Maç 8’de, o yüzden herkes gelebilir. Bizim burada bütünlesmemiz gerekiyor. Biz basarili olmak istiyorsak, iyi olmak istiyorsak tekrar devam etmek istiyorsak, bizim mutlaka taraftarimizin kesinlikle basta Konya maçi olmak üzere tribünleri doldurmasi gerekiyor. Manevi destek lazim bize. Özellikle ilk maçimiz Konya maçi. Bu Konya maçinda da mutlaka tribünleri doldurmamiz gerekiyor. Yönetimi, taraftari, futbolcusu bütünlesip su iki tane maçi birlik, beraberlik içinde kazanmamiz gerekiyor. 2 maçta herkesin kenetlenmesi gerekiyor. Hem biz hem yönetim hem taraftar bütünlesip bu iki maçi çok büyük taraftara oynayip mükemmel bir sekilde de bitirmemiz gerekiyor. Sadece tek istedigim taraftarlarin bizi yalniz birakmamasi. Taraftar bence birinci adam olur. Oyuncularimizi kucaklamalari gerekiyor. Onlarla beraber de o sikintili günleri de hep beraber asariz” ifadelerini kullandi.

“Kaybetmememiz gerekiyordu”

Bir gazetecinin, “Ligde oynadiginiz son 4 maçi kaybettiniz. Bunu neye bagliyorsunuz?” seklindeki sorusuna Çalimbay, su yaniti verdi;

“4 maçta maalesef 3 puan alamadik. Bazi takimlar var, 11 maçtir kazanamiyoruz. Bazi maçlari hakikaten kaybetmememiz gerekiyordu, bunun farkindayiz. Ümraniye maçindaki Yatabare’nin yaptigi is degil yani. Örnegin Istanbulspor maçinda bir biz rotasyon yaptik, takim yorgun diye. Biz VAR’dan hakemlerden bayagi bir yasadik yani. Su anda elimizdeki kadroyu çok iyi sekilde degerlendirmemiz gerekiyor.”

“Mutsuz olsaydik kesinlikle durmazdim”

Sezon sonu takimdaki gelecegiyle ilgili yöneltilen soruya Çalimbay, “Ben o konuya girmek istemiyorum. Zaten baskanimiz açiklama yapmis. Benim baskana saygim sonsuzdur. Hepsine saygim sonsuzdur. Ben hiçbir zaman da bir takimi yari yolda birakip gidecek karakterde birisi degilim. Öyle bir sey olmasi da mümkün degil. O konuya ben hiç girmek istemiyorum gidip, gitmeme konusuna. Ben 3 sene çalistim burada. Çok güzel seyler yaptik. Ondan sonra ben baskana gittim söyledim. Zaten ben hiçbir zaman maçlar varken o konuya hiç girmiyorum. Onun için onunla ilgili konusmaya gerek yok. Benim su andaki tek düsüncem su 2 tane maç. Biz mutsuz olsaydik ben kesinlikle durmazdim. Ben Sivasliyim, hiçbir zaman da bu kulübü yari yolda birakip gitmem. Ben bu sene gitsem bile tekrar bir sey oldugunda da tekrar geri gelirim. Hiçbir sorun yok yani. Bence tek önemli sey, oynayacagimiz son iki maç” yanitini verdi.

“Lig daha önemli”

Bir basin mensubunun “Türkiye Kupasi’nda finale mi kalmak? Yoksa ligde mi kalmak istersiniz?” sorusuna Riza Çalimbay, “Bizim için lig önemli. Ligde rahat olsaydik Türkiye Kupasi’nda bambaska olurduk kafa olarak. Bizim için lig önemli. Ben ligden baska bir sey düsünmüyorum. Su andaki hedefimiz lig. Türkiye Kupasi’nda tabii ki elimizden geleni yapacagiz, almak için ugrasiyoruz ama önceligimiz lig” dedi.



“Kriz ortaminda o konu konusulmaz”

Teknik direktör Çalimbay son olarak, kriz ortaminda kendisinin takimdaki gelecegiyle ilgili konusulmasinin dogru olmadigini belirtti.

Çalimbay, “Burada böyle bir kriz varken onlari fazla dogru bir sey degil. Biz elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Hatta fazlasini bile yapiyoruz. Kulübümüzde para almadigimiz oluyor, hiçbir zaman da paraniz kalmaz burada. Kimsenin parasi da kalmaz, öderler. Bizim su andaki tek düsüncemiz, suradaki krizi asmak. Bu krizi de asmamiz için burada yönetimin, taraftarin veya futbolcularin bütünlesmesi lazim. Yöneticilerin oyuncularla kucaklasmasi lazim, konusmasi lazim, sikintilarini gidermesi lazim. Bizim tek düsündügümüz su kalan 2 maç. Dünya siralamasina da girmissin yani, bu çok güzel bir sey” diye konustu.

Kaynak: İHA