Dagcilik Senligine 40 Kulüp, Yaklasik 1700 Katilimci Dagci Ve Dogasever Katildi

Egirdir Turizmini Tanitma ve Doga Sporlari Spor Kulübünün (ETUDOSK) geleneksel olarak düzenledigi 27. Dedegöl Dagcilik Senligi sona erdi. Senlik, Türkiye’nin her bölgesinden 40 kulüp, yaklasik 1700 katilimci dagci ve doga severlerin katilimiyla gerçeklesti.

Katilimcilarin 19 Mayis Cuma günü Melikler Yaylasi’na hareket etmeleri ve kamp çadirlarini kurmalariyla baslayan Senlik, 20 Mayis Cumartesi günü daha da hareketlenerek, genis bir katilimla gerçeklesti. Isparta Valiligi, Isparta Il Özel Idaresi, Egirdir Kaymakamligi, Egirdir Belediyesi Aksu, Yenisarbademli Kaymakamliklari ve Aksu, Yenisarbademli, Beysehir Belediye Baskanliklarinin katkilariyla gerçeklesen 27. ETUDOSK Dagcilik Senliginde, 20 Mayis Cumartesi günü katilimcilara aksam yemegi ikram edildi.

Zaman zaman siddetli yagmurun etkili oldugu senlikte ayni günün gecesi kamp atesi yakilirken, Dernek Yönetim Kurulu üyesi Çetin Meydan’in sunumuyla ETUDOSK faaliyetleri sergilendi.

Pazar günü saat 15.00’den itibaren Melikler Yaylasi’ndaki kamp yerinden ayrilmaya baslayan dagci ve dogaseverler, "zaman zaman siddetli yagmur altinda islandik, biraz da üsüdük. Ama çok mutlu ayriliyoruz. Hepimizin dilegi önümüzdeki yil da ETUDOSK Dagcilik Senliginde bulusma" ifadelerini kullandilar.

Kaynak: İHA