Van Büyüksehir Belediyespor U-16 Takimi Türkiye Sampiyonasinda Son Dörde Kaldi

Van Büyüksehir Belediyespor U-16 Futbol Takimi, 4 kulübün yer aldigi Sivas Türkiye Sampiyonasindan namaglup ayrilarak son 4 takim arasina girdi.

Türkiye Futbol Federasyonu U-16 yerel Ligi’nde il sampiyonu, Mus bölge sampiyonasin 1. kadem maçlarinda namaglup bölge sampiyonu olan Van Büyüksehir Belediyespor U-16 Futbol Takimi, Sivas’ta düzenlenen 2. kademe çeyrek final maçlarindan da namaglup ayrilarak Türkiye sampiyonasinda adini son dört takim arasina yazdirdi.

Sirnak Idmanyurdu Spor Kulübü, İçel Yenisehir Idmanyurdu Spor Kulübü ve Elazig Il Özel Idare Spor Kulübünün yer aldigi 4. grupta bulunan Van temsilcisi, turnuvanin ilk maçinda İçel Yenisehir Idmanyurdu ile 1-1 berabere kaldi. 2. maçinda Elazig Il Özel Idaresi Spor kulübü ile karsilasan kirmizi-siyahlilar, sahadan 1-0’lik galibiyetle ayrildi. Turnuvanin son maçinda Sirnak Idmanyurdu Spor Kulübü ile karsilasan Van Büyüksehir Belediyespor, sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrildi.

İçel Yenisehir Idmanyurdu Spor Kulübü ve Van Büyüksehir Belediyespor Kulübünün 7 puanlik esitligiyle sonuçlanan turnuvada iki takim penalti atislarina geçti.

Penalti atislarinda İçel Yenisehir Idmanyurdunu 4-3 maglup eden Van Büyüksehir Belediyespor, Türkiye sampiyonasinda son 4’e kaldi.

Van’in yerel lig futbol tarihinde daha önce tüm yas gruplarinda sadece 2 kez katilim basarisi yasanan Türkiye sampiyonasi son 4 mücadelelerine kirmizi siyahlilar 3. takim olarak ismini yazdirdi.

Takim basarisinin altinda inanç ve azmin yattigini ifade eden Van Büyüksehir Belediyespor Kulüp Baskani Fatih Sevinç, Türkiye’de son 4 kulüp arasinda yer almanin gururunu yasadiklarini belirtti.

Gençlerin sampiyonada Van’i en iyi sekilde temsil edeceklerini de söyleyen Sevinç, spora ve sporcuya olan desteginden ötürü Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’ya ve Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’e tesekkür etti.

Son 4 takim takviminin önümüzdeki günlerde çekilen kuranin ardindan belirlenecegi bildirildi.

Kaynak: İHA