Senol Günes Açiklamasi 'Mantik Disi, Hukuk Disi Bir Lig'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Adana Demirspor galibiyeti ardindan, hakem kararlarini elestirerek, ”Mantik disi, hukuk disi bir lig” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasinda Besiktas deplasman Adana Demirspor’u 4-1 yendi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, ”Bu senenin parlayan yildizi olarak Adana Demirspor lige renk katti. Basarili sonuçlar aldi, güzel futbol oynadi. Kaliteli oyuncular, iyi bir hocalari var. Oyunculari hocalariyla, taraftariyla, baskaniyla hak ettikleri dördüncülügü garantiledi. Bugün de üçüncü olabilmek için bizi zorlamak istiyorlardi. Çok güzel motivasyonlari vardi, istahlari vardi. Biz de oyuna düsündügümüzün altinda basladik. Yavas basladik. Uyur gezer gibiydik. Yedigimiz gol zaten ilk yarinin hepsini anlatiyor. Basta bile oyuna dönmeyen bir takim olarak söylenecek bir sey bulamiyorum. Ayagimizda olan topu kaybettik. Rakibe karsilamada eksik kaldik. Bir de bir iki tane pozisyon bulduk ama bizim için yeterliydi. Daha iyi olmaliydik. Ama tamamina bakarsak maçin hak ettigimiz bir galibiyeti aldigimizi düsünüyorum” diye konustu.



“Mantik disi, hukuk disi bir lig”

Günes, hakemlere de tepki göstererek, "Masa basi ve kararlara girmek istemiyorum. Oyun akiciligini futbol oynamayi düsünen takim ve oyuncularin önünü açmak gerekir. Ama çok konusmayalim. Çünkü biz hiç deginmedik hakemler konusuna. Deginmeyelim. Bizim aldigimiz puanin iyi olmasi, takimin iyi olmasiyla orantili. Oyuncularin iyi olmasiyla orantili. Bu ligin sonuçlari ne olursa olsun mantik disi, hukuk disi bir lig. Yani bunu suçlamak için söylemiyorum. Simdi düsün iki üç hafta dinleniyorsunuz. Bir maç oynuyorsunuz. Bir takim bakiyorsunuz puani yok. O da bir üç puan aliyor. Ya bu takimin acaba kiminle ne maçi var? Yani su anda bizim o sansimiz görünmüyor ama Galatasaray- Fenerbahçe maçi oynanacak. Ondan sonra onlarin maçi yok. Sampiyon belli olacak. Lig onlar için bitmis olacak. Bazen üç günde bir maç oynanmaz. Olumlu da olur, olumsuz da olur. Bunu böyle adaletle daha dengeliyor. Bu konulari da konusuruz. Yani nasil bir karar alinmaliydi? Benim kafamda basindan beri var. Söylemeye çalistim ama tartismayi o tarafa geçmemek için sampiyonluk da etmedim. Biz futbol adina konustuk yani. Futbolu nasil iyi oynariz diye sizinle de paylastik. O yüzden bugün de konusacagimiz o ama dogru degil. Yani lig planlanirken, lige iyi planlamak lazim. Takimlar yarisacak, heyecanli olacak. Simdi mesela üçüncülük maçi olarak bugün oynayan Adana Demirspor, simdi dördüncülügü garantiledi. Biz üçüncülügü garantiledik. Ikinci olabilir mi? Bunlar güzel seyler. Bu sampiyonluk için olmali. Alt ligde ne olmasi lazim? Iki takim erken düstügü zaman bu etkiler. Iki takim düsecek. Dört takim düsseydi ne olacakti gibi, konusacagimiz konulari su anda açmayayim” diye konustu.



“Kulübedeki oyuncunun gördügü penaltiyi VAR’a gitmeye gerek yok”

Günes, maçtaki hakem kararlarina da deginerek, ”Verdigi faullerin birçogunda yani seyirci baskisi altinda verildigini hissettim. E penaltidir, goldür. Onlari söylemiyorum. Iste bizim lehimize, aleyhimize verdiginden çok çok oldu. Ayni sekilde rakip için de geçerli. Sahaya girdi filan diyorlar ama biz de girdik sahaya. Hakeme dokunmussa onu bilmiyorum. Üzüldüm yani. Çünkü basarili, iyi giden, iyi bir ekibin hocasi olarak. Hakem genç hakem, seyirci baskisi altinda kalmadan daha kararli olmasi gerekiyor. Ya simdi bizim kulübedeki oyuncunun gördügü penaltiyi VAR’a gitmeye gerek yok yani. Bugün mesela bir maç izledim. Hiç VAR’a gitmeden penalti verdi. VAR’a gitti. Penaltiyi degistirdi. Yani simdi bu hakemleri suçlamak yani bu dediklerini onun için konusmak istemiyorum dedim. Dediklerimiz düzeltilmesi gereken konular. Bunlari hep kötü niyetle bakma. Hakem de zor durumda kaldi. Bugün iste dedigim gibi o maçta penaltiyi verdi. Sonra bakti penalti degil. Adam gol atti. Hakemler daha çok çalismali, kendine güvenmeli, genç hakemler var, tecrübeliler var ama kalite düsmemeli. Yani oyuncular da düsmemeli. Hakemler de düsmemeli. Hocada da düsmemeli. Çünkü futbol ne kadar zengin olursa, güzel olursa heyecan verir. Iki takim da asagi yukari oyun oynuyor. Oynayan takimlar var mi? Var, bunlarin önünü açmak lazim. Hakemlerin de bu konuda iyi olmasinda fayda var. Bugün suçlamak için söylemedim hakemi. Sadece genel bir degerlendirme. Hosça kalin. Tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA