Büyüksehir Belediyespor Hentbol'da Süper Lig'e Yükseldi

Konya Büyüksehir Belediyespor, Hentbol’da Süper Lig’e yükselerek Konya’nin spordaki basarilarina bir yenisini daha ekledi.

Konya’yi Hentbol 1. Lig B Grubu’nda basariyla temsil eden Konya Büyüksehir Belediyespor, normal sezonu; 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgiyle 25 puanla 2’inci sirada tamamlayarak adini play-off’lara yazdirdi.

Sari siyahlilar yenilgi yüzü görmedi

Büyüksehir Belediyespor, Bolu’da yapilan play-off’lara lig siralamasi geregi +2 puanla basladi.

Karaçayir Spor Salonu’nda düzenlenen play-off mücadelelerinde sari-siyahli takim sirasiyla Yozgat Bld. Bozok’u 35-19, Güneysu Spor Kulübünü 39-26, Rize Belediyespor’u 31-30 ve Seyhan Belediyespor’u da 35-31’lik skorlarla maglup etti. Play-off’larda 4’te 4 yaparak yenilgi yüzü görmeden Süper Lig’e yükselen Büyüksehir Belediyespor’un ortaya koydugu performans takdir topladi. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya’nin Dünya Spor Baskenti oldugu bir yilda Büyüksehir Belediyespor’un hem takim sporlarinda hem de bireysel sporlarda önemli basarilara imza atmasinin ayrica sevindirici oldugunu ifade ederek, Süper Lig’e yükselme basarisi gösteren hentbol takimindaki tüm sporculari ve teknik ekibi tebrik ederek basarilarinin devamini diledi.

Kaynak: İHA