Tolunay Kafkas Açiklamasi 'Kupayi Kazanmak Istiyoruz'

Ziraat Türkiye Kupasi yari final ilk maçinda Medipol Basaksehir ile karsilasacak MKE Ankaragücü bu maçin hazirliklarini sürdürdü. Antrenman öncesi açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Tolunay Kafkas, deplasmanda sonucun ne olacaginin fark etmeyecegini belirtirken “Kupayi kazanmak istiyoruz. Ben hem oyunculugumda hem de antrenörlügümde bu kupayi kazandim” dedi.

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupasi’nda Persembe günü yari final ilk maçinda Fatih Terim Stadyumu’nda Medipol Basaksehir’in konugu olacak. 4 Mayis Persembe günü karsilasacak iki ekibin maçini Zorbay Küçük yönetecek. Karsilasma saat 20.30’da baslayacak.

“Orada alacagimiz sonuç ne olursa olsun turu Ankara’da geçecegiz”

Ziraat Türkiye Kupasi maçi için Medipol Basaksehir deplasmanina gidecek MKE Ankaragücü, Basaksehir karsilasmasi önce Tolunay Kafkas yönetiminde gerçeklesen antrenman, kosu, isinma ve koordinasyon hareketleriyle basladi.

Iki gruba ayrilan oyuncular, 5’e iki top kapma ve pas çalismasi yaptilar. Antrenmandan önce basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kafkas iyi ve kaliteli bir maç olmasini umdugunu belirterek takimdaki sakat futbolcular hakkinda bilgi verdi. Kafkas, “Tabii iki ayakli maç. Orada alacagimiz sonuç ne olursa olsun turu geçmek istiyorsak Ankara’da geçecegiz. Nasil biz önem veriyorsak Basaksehir’de önem veriyor. Iyi ve kaliteli bir maç olacak. Maç stratejimizi iki maç üzerinden yaptik. Burada nasil bir maç oynayacagimizi üç asagi bes yukari kafamizda tasarladik. Bunlar hafta içerisinde planladik ve yaptik. Sonuç ne olursa olsun burada geçecegimizi söylemek lazim. Takimda Uros Radakovic dün maalesef sakatligi tekrar nüksetti. Bugün MR’i var. Hasan Ali Kaldirim’in ufak fitik sorunu var. Umuyorum ki 15 gün içerisinde aramiza katilacak. Onun disinda Trabzonspor maçinda cezali Kevin var” diye konustu.



“Kupayi kazanmak istiyoruz”

Kafkas, karsilasmada motivasyon sorunu yasamayacaklarini belirterek kupayi kazananlarin çekindigi resmen içine girebilmenin taraftari sevindirebilmek için önemli oldugunu söyledi.

Kafkas kupanin yani sira ligde de üst siralara tirmanmak istedigini aktararak söyle konustu:

“Kupayi kazanmak istiyoruz. Motivasyon zaten baskanimizi açikladigi bir prim var. Kupayi almanin manevi deger bence paradan çok daha önemli. Ben hem oyunculugumda hem de antrenörlügümde bu kupayi kazandim. O resmin içerisine girebilmek ve o taraftari sevindirebilmek çok önemli. Ligde de Fatih Karagümrük’ün altindaki her takimi kritik bir durumu var. Süperlig’de de maçlari kazanip yukari dogru tirmanmak istiyoruz dogal olarak. Ilk maçin ve ikinci maçin stratejisi farkli olacak. Bizde özellikle bir oyun kültürü olustu. Oyun gücümüz var ona çok güveniyoruz. Bir takim degisikliklerimiz olacak ama ben oyuncularimin bu maç için hazir olduklarini düsünüyorum.”

Tolunay Kafkas’in ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Atakan Çankaya bu noktaya gelebilmek için çok çalistiklarini söyledi.

Çankaya, kupayi kazanarak Ankaragücü’nü Avrupa’ya tasimak istediklerini belirterek, “Evet bu noktaya gelebilmek için çok çalisiyoruz. Bu noktaya gelebilmek içinde çok çalistik. Öncelikli hedefimiz finale kalmak ve Ankaragücü’nü Avrupa’ya götürebilmek ve ardindan da kupaya ulasmak istiyoruz. Ligde de kalici bir Ankaragücü olmak istiyoruz. Insallah önümüzdeki süreçte ligde kalmak ve kupayi da kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA