Senol Günes Açiklamasi 'Sampiyonluk Disindaki Bir Durumu Basari Olarak Göremeyiz'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, ligde Galatasaray ile Fenerbahçe’nin daha avantajli oldugunu vurgulayarak, “Sampiyonluk disindaki bir durumu basari olarak göremeyiz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasinda sahasinda Galatasaray’i 3-1 maglup eden Besiktas’ta, Teknik Direktör Senol Günes, bugün yapilan antrenmanda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Takimda eksik oyuncularla ilgili bilgiler vererek sözlerine baslayan Günes, “Çalismadan hiçbir sey olmaz. Oyuncularim çalistilar, yoruldular. Dün izinliydik, bugün yorgunluk nedeniyle idmana çikamayanlar var. Salih’le Colley’in hafif agrilari var. Maçi güzellestiren oynanan oyundur. Oyuncularim görevlerini iyi yaptilar, taraftarlarin bekledigi arzulu oyunu sahaya yansittilar. Yenilen golden sonra pes etmeden oyuna dönmek arti degerimizdi. Taraftarlarimiza mahcup olmamak güzeldi. Isinizi iyi yaptiginizda her sey daha güzel oluyor. Motivasyonumuz bugün itibariyla iyidir” dedi.



“Geldigim döneme göre daha iyiyiz”

Herkesin mutlu olduguna vurgu yapan deneyimli teknik adam, “Baskan, yönetim, taraftarlar ve çalisanlar mutlu. Kamuoyu oynanan oyundan memnun. Oyunumuzun hayranlikla izlendigini görüyorum. Oynarken keyif almak ve güzel bir oyun izletmek iyi bir sey. Bunu sürdürülebilir hale getirmemiz lazim. Göreve geldigim döneme göre daha iyiyiz” ifadelerini kullandi.

“Antalyaspor maçi zor olacak”

Galibiyet aldikça camiada güvenin arttigina deginen Günes, “Enerjimizi doldurup iyi bir düsünceyle Antalyaspor maçina çikacagiz. Etkili bir rakibe karsi oynayacagiz. Zor bir maç olacak. O maçi da kazanirsak daha moralli olacagiz. Isimizi iyi yapmak zorundayiz. Dogru elestirileri alacagiz. Sampiyonluk yarisinda her zaman vardik. Oyun olarak umut vermek güzel. Camianin güveni ve morali yükseliyor” seklinde konustu.



“Ligin gidisatinda olumsuzluklar var”

Aboubakar’in son haftalarda yükselen grafigiyle ilgili de konusan Günes, kalan haftalarla ilgili görüslerini de aktararak, “Weghorst’la Aboubakar’i kiyaslamak istemiyorum. Ikisi de iyi oyuncu. Aboubakar, karakteri ve yetenekleriyle ön planda. Aboubakar takima enerji veriyor. Hala zamana ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Daha önceki form grafigini yakalayacagina inaniyorum. Ligdeki siralamaya bakmadan maçlarimizi oynayacagiz. Her maça kazanmak için çikacagiz. Lideri yendik ama birinci olmadik. Simdi Antalyaspor maçini nasil kazaniriz, onu düsünüyoruz. Ligin gidisatinda olumsuzluklar var. Bazen üç günde bir maç oynuyoruz, bazen on bes günde bir maç oynuyoruz. Önümüzdeki dört maçi da kazanmak istiyoruz. Yerimiz ne olur onu bilemiyoruz. Düsecek takim sayisi azalinca ligin de seyri degisti. Maçlarin heyecaninin azalma durumu var. Bu konuyu su anda konusmak istemiyorum çünkü lig devam ediyor” dedi.



“Dele Alli sakatim diye gitti, gelmedi”

Ameliyat olan Dele Alli ve sözlesmesi bitecek oyuncularla ilgili görüslerini aktaran Günes, “Futbol endüstriyel bir hale geldi. Kulüplerin harcamalari artti. Elimizdeki oyunculari kazanmaya çalisiyoruz. Dele Alli sakatim diye gitti, ameliyat oldu ve gelmedi. Ondan sonrasini yönetim takip ediyor. Büyük para ödenen bir oyuncu katki veremiyor ve gidiyorsa bunun bedelini oyuncu ödemeli. Oynayan oyuncuyu birakmak istemeyiz. Eldeki oyunculardan faydalanmak istiyoruz. Gitme ihtimali olan oyuncu performans verirse kullanmak isteriz, performans vermezse ikinci plana düser. Anlasmasi bitecek olan oyuncu varsa konusulur. Gitmek isteyen oyuncu varsa ekonomik olarak da karsiligi varsa degerlendirilir” açiklamasinda bulundu.

“Galatasaray’la Fenerbahçe bizden avantajli durumda”

Arzusunun Besiktas’in sampiyon olmasi oldugunu ifade eden Senol Günes, sampiyonlukla ilgili düsüncelerini su sözlerle aktardi:

“O kadar çok sey yapiyorum ki anlatmaya gerek duymuyorum. Beni önceden sevmeyenin bugün sevmesi kendisinin sorunudur, benim degil. Baskasi benimle ilgili hesap kesebilir ama ben bunu dogru bulmuyorum. Kaybettigim zaman pes etmem. Dün ne yapiyorsam bugün de aynisini yapiyorum. Benimle ilgili dogru söylenen tek sey yasim. Bir sey yapmiyor olsaydim elli bes senedir burada olmazdim. Rakiplerimizi ikili averajda geride birakmak önemli bir sey. Su an Galatasaray’la Fenerbahçe bizden avantajli durumda. Hayal satmam ama arzum Besiktas’in sampiyon olmasi. Sampiyonluk disindaki bir durumu basari olarak göremeyiz. Büyük takimlar her zaman ayakta kalmasini bilmeli, sorunlar oldugunda daha da kenetlenmeli. Bugün iyiyiz ama bunu yeterli görmeyecegiz.”

Rachid Ghezzal’in son durumuyla ilgili bilgiler veren Senol Günes, “Ghezzal’i son maçlarda degerlendirme ihtimalimiz var. Sakatligini riske etmek istemeyiz. Yarindan itibaren durumuna bakacagiz. Ghezzal bu sezon bizim için bir kayip” diye konustu.

Kaynak: İHA