Mersin'den Eskisehirsporlu Taraftarlari Sorumlu Tutan Açiklama

Yeni İçel Idman Yurdu Kulübü, Eskisehirspor ile dün oynanan maçta yasanan olaylardan Eskisehirsporlu taraftarlari sorumlu tutan bir açiklama yapti.

Eskisehirspor ile Yeni İçel Idman Yurdu arasinda oynanan maçta gerçeklesen olaylarda taraftarlar hem polise hem de stada zarar verirken, yasanan uzun süreli arbedeler amatör kameralara yansimisti. Yasanan olaylarla ilgili olarak Yeni İçel Idman Yurdu Kulübü, Eskisehirspor taraftarlarina yönelik tepki çeken açiklamalarda bulundu.

İçel Kulübünün sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, “Eskisehirspor taraftarlarinin, centilmenlik disi davranislariyla, takimini desteklemeye kendi imkânlariyla gelen taraftarlarimiza uyguladigi alçakça saldiriyi lanetliyor, maç esnasinda tribünde ve protokolde 90 dakika boyunca taraftarimizi provoke ederek tribün olaylarina sebebiyet vermelerinden dolayi kiniyoruz. Ayrica Eskisehir Emniyetine bizlere gösterdikleri misafirperverlikleri için tesekkür ediyor, ancak bazi polis memurlarinin orantisiz güç kullanarak taraftarimiza ve yöneticimize uyguladigi siddeti kiniyor, yaralanana taraftarlarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanildi.

İçel Idman Yurdu’nun bu açiklamasi Eskisehirsporlu taraftarlardan tepki çekerken, Eskisehirspor Kulübünün de bu açiklamaya cevap niteliginde bir açiklama yayinlamasi bekleniyor.

TFF 3. Lig 31. haftasinda dün Eskisehirspor ile Yeni İçel Idman Yurdu mücadelesinde Eskisehirspor, rakibini 2-1 maglup etmisti.

Kaynak: İHA