Marek Hamsik Açiklamasi 'Trabzonspor'un Önü Açik'

Trabzonspor’un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, geleceginden daha çok Süper Lig’de kalan 7 maça odaklandigini söyledi. Hamsik, artik Trabzonspor’un gelecegini düsündügünü ve takimin önünün açik oldugunu da belirtti. Yildiz futbolcu, sözlesmesiyle ilgili olarak ise kulüple bir görüsmesinin olmadigini belirtti.

Trabzonspor’un tecrübeli futbolcusu Marek Hamsik, Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri’nde antrenman öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Bugün çok kötü bir haberle uyandiklarini belirten Hamsik, "Fotografçimiz Alaattin Kazanci’nin vefat haberini aldik, hep beraber çok üzgün oldugumuzu ve kendisini çok sevdigimizi, bu zor günlerinde ailesinin de yaninda oldugumuzu söylemek isterim" seklinde konustu.



"Sadece 7 maçi düsünüyorum"

Hamsik, takimdaki gelecegiyle alakali olarak, "Uzun bir aradan sonra ilk 11’e dönmek benim için de çok güzeldi. Sahada olmanin tadini çikarmaya çalistim. Benim tek düsündügüm önümüzdeki 7 maç. Trabzonspor formasiyla su an tek düsündügüm bu. En iyisini yapmak istiyorum kalan haftalarda. Sezon sonunda ailemle birlikte güzel tatilde olacagiz ama su an tek düsündügüm kalan 7 maç" ifadelerini kullandi.

"Bu degisimler kolay degil"

Geçen sezon ve bu sezon yasanan süreci de degerlendiren basarili futbolcu, "Trabzonspor’da geçirdigim 2 yilin benim için çok özel oldugunu söyleyebilirim. Ilk sampiyonlugumu burada kazandim. Sehir olarak da takim olarak da burasi Napoli’ye çok benziyor. Kulüp olarak da benziyor. Benim için Trabzonspor’da geçirdigim bu iki yil kariyerim açisindan özel anlam tasiyor. Bu sezon isler bizim istedigimiz gibi gitmedi. Ne takim, ne hocalarimiz takimin içinde bulundugu durumdan mutlu degil. Futbol böyle bir oyun maalesef, bazen isler istediginiz gibi gitmeyebiliyor. Bizim yapmamiz gereken çok çalismak, isleri daha iyi bir hale getirmek. Ben bunu yapmaya çalisiyorum. Su an 35 yasindayim, her gün fazla çalisarak daha iyi bir insan, daha iyi bir futbolcu olmak ve kulübüme ayni sekilde hizmet ederek, kulübümün de daha iyi bir kulüp olmasi için çabaliyorum. Çalismalarim buna yönelik. Bu degisimler kolay degildir. Bu sezon sizlerin de bildigi gibi hoca degisimleri yasadik. Büyük degisimler de yasadik. Trabzonspor gibi bir kulüpte bu degisimleri yasamak çok kolay degildir. Yeni hocamiz var. Yeni hedeflerimiz var. Bizim yapmamiz gereken tek sey gelecegi insa edebilmek adina daha çok çalismak. Sadece gelecegi düsünüp iyi isler çikarmak için çabalamayiz" cümlelerine yer verdi.

"Futbola odaklanmis ve onu düsünen bir insanim"

"Trabzonspor’un efsanelerinden biri olmak benim çok mutlu ediyor" diyen Marek Hamsik, "Eger iki yillik süreçte bunu basarabildiysem, ben de kendimi çok mutlu hissederim. Çünkü bu isimler arasinda kendi ismimi yazdirabilmek benim açimdan çok büyük bir mutluluk olur. Benim futbol akademim var. Bu futbol okulunda 400 genç oyuncu futbol oynamaya devam ediyor. Futboldan sonra kendimi buna adayabilirim. Aslinda benim futbol kariyerim bir yolculuk üzerine geçti. Genç futbolcu adaylarina hem bilgilerimi hem duygularimi hem futbola bakis açimi paylasip, benim ögrendiklerimle onlara bir seyler katabilmeyi düsünüyorum. Ben futbola odaklanmis ve onu düsünen bir insanim. Su an tek odaklandigim nokta Trabzonspor’un sezon sonuna kadar oynayacagi maçlar sonrasina bakacagiz" dedi.



"Trabzonspor’un önünün daha açik oldugunu söyleyebilirim"

’Geçtigimiz sezonki Trabzonspor ile bu sezonki Trabzonspor arasindaki farki nasil yorumlarsiniz?’ sorusuna ise Hamsik, "Sezon basindan beri belli sikintilar yasadigimiz bir gerçek. Öncelikle bu yasanan sorunlarla alakali olarak Sampiyonlar Ligi’nden bahsedebiliriz. Buraya katilabilmek bizim için çok önemli bir hedefti. Hem futbol anlaminda hem de finans yönünde takimimiza çok büyük katkisi olacakti ama maalesef buna katilamadik. Sezon basina bakarsaniz eger çok kötü baslamadik. Süper Kupa’yi kazandik. Spor Toto Süper Lig’de sezon basi kötü bir durumda degildik. Iyi bir durumdaydik. Sonrasinda gelen yogun maç trafiginde istediginiz sonuçlari elde edemeyince ve antrenman yapma firsati da bulunmadiginizda bu isler tabii ki daha zor bir döneme giriyor. Bizim de uzun süren bu zor dönemlerin etkisinde kaldigimizi söyleyebilirim. Kolay olmuyor. Baskan degisikligi ve hoca degisiklikleri yasandi. Taktiksel degisimler yasandi. Bu durumlar tabii ki hiçbir takim için kolay degil, bizim için de kolay olmadi. Su an baktiginizda daha stabil bir hale geldigimizi söylememiz mümkün çünkü yeni bir baskanimiz var. Uzun yillar kontrati olan hocamiz var. Son iki haftadir da beraber yaptigimiz antrenmanlarda yeni metotlar görüyorsunuz. Yeni bir anlayis görüyorsunuz. Artik Trabzonspor’un önünün daha açik oldugunu söyleyebilirim. Trabzonspor gelecegi düsünüyor. Tek odak noktamiz iyi bir gelecege sahip olabilmek" cevabini verdi.

"Sakatliklar futbolun parçasi"

Sakatliklarin futbolun bir parçasi olduguna vurgu yapan Slovak futbolcu, "Trabzonspor gibi büyük kulüpler 20-25 tane çok iyi oyuncuya sahip olurlar ve bu oyuncularla beraber oynarlar. Biri eksikse yine onun gibi kaliteli bir oyuncuya sahip olurlar. 1 ya da 2 oyuncunun olmamasi çok fazla bir seyi degistirmez. Çünkü her zaman orda oynamaya hazir baska oyuncular olabilir. Futbol sakatliklarin içinde oldugu bir oyun. Her zaman ilk 11’de iyi oyuncularinizla oynamak mümkün olamayabiliyor. Eksik olan oyunculariniz yerine oynayabilecek kaliteli ayaklarinizin da olmasi gerekiyor. Ben böyle düsünüyorum" diye konustu.



"Dünyanin en mutlu babasi olurum"

Iki çocugunun gelecegiyle ilgili olarak ise Marek Hamsik, "Çok sansliyim. Iki oglum da çok yetenekli. Onlar için bazi seyleri konusmak için çok erken. Biri 11, biri 13 yasinda. Gelisebilmek için vakitleri var. Gelecekte neler yapabileceklerini, nerelerde olabileceklerini konusabiliriz ama bahsettigimi gibi su an sadece yetenekli oyuncular ama iyi çalisirlarsa, iyi birer futbolcu olacaklarini düsünüyorum. Eger bir gün Trabzonspor’da oynama firsati bulurlarsa ben de kendimi dünyanin en mutlu babasi olarak hissederim. Benim gelecegimle ilgili olarak ise kendimi hoca olarak görebiliyorum ama bu altyapilarda mi olur, A takim düzeyinde mi olur, buna su an yanit verebilmek kolay degil" degerlendirmesinde bulundu.

"Napoli’nin sampiyon olmasi beni çok mutlu ediyor"

Italya Serie A’da Napoli’nin sampiyonluga ulasmasindan dolayi çok mutlu oldugunu belirten 35 yasindaki futbolcu, "Kutlamalara katilmak çok mümkün gözükmüyor. Trabzonspor’da oynamaya devam ediyorum. Antrenmanlara devam ediyorum. Napoli’nin 33 yil sonra sampiyon olacak olmasi beni de çok mutlu ediyor. Çünkü Napoli geçmiste zor dönemler yasadi. Gelecek sampiyonluk sonrasinda sehirde aylar sürecek kutlamalar olacaktir. Trabzonspor’da maçlara katilacagimdan ve antrenman yapacagimdan dolayi orada olmam çok mümkün gözükmüyor" açiklamasini yapti.

"Sözlesmemle ilgili bir görüsmem olmadi"

Hamsik, bordo-mavili takimla sözlesmesine iliskin de sunlari söyledi:

"Sözlesmem devam ediyor. Dolaysiyla herhangi bir görüsmemiz olmadi. Önemli olan bu görüsme degil, Trabzonspor’un daha iyi yerlerde olabilmesi. Önemli olan Trabzonspor’un su an stabil olmasi ve gelecegi umutla bakabilmesi. Trabzonspor, bu sezon sonrasi yine büyük bir insa dönemiyle birlikte geçen sezonki basarilari tekrarlayip hem de Avrupa’da basarili olabilmek için çalisiyor. Önemli olan konu bu."

Kaynak: İHA