Manisa'da Yapilan Okul Sporlari Satranç Grup Finalleri Sona Erdi

Manisa’nin ev sahipliginde yapilan Okul Sporlari Satranç Grup Finalleri tamamlandi.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde yapilan Okul Sporlari Satranç Grup Finalleri, Türkiye sampiyonasina katilacak olan takimlarin belli olmasiyla tamamlandi.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde Çok Amaçli Spor Salonu’nda yapilan küçükler, yildizlar ve gençler satranç grup müsabakalarina 8 ilden 360 sporcu katildi.

Büyük heyecanin ve çekismenin yasandigi mücadelelerin sonunda küçükler genel kategoride birinci Çanakkale Özel Bahçesehir Ortaokulu, ikinci Izmir Özel Bahçesehir Ortaokulu ve üçüncü Edirne Özel Ortaokulu oldu. Küçük kizlarda ise birinci Balikesir Yaris Ortaokulu, ikinci Aydin Fatih Ortaokulu ve üçüncü Çanakkale Özel Bahçesehir Ortaokulu oldu. Yildizlar genel kategoride birinci Izmir Güzelyali Ortaokulu, ikinci Edirne Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, üçüncü Manisa Özel Salihli Bahçesehir Ortaokulu ve dördüncü Edirne Rasim Ergene Ortaokulu oldu. Yildiz kizlar kategorisinde ise birinci Balikesir Yaris Ortaokulu, ikinci Manisa Özel Salihli Ortaokulu, üçüncü Aydin Fatih Ortaokulu ve dördüncü Edirne Hacidanisment Ortaokulu oldu. Gençler genel kategoride birinci Izmir Özel Amerikan Koleji, ikinci Izmir Çigli Fen Lisesi, üçüncü Manisa Halil Kale Fen Lisesi, dördüncü Balikesir Sirri Yircali Anadolu Lisesi ve besinci Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi oldu. Genç kizlarda ise birinci Izmir Karsiyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi, ikici Izmir Bornova Anadolu Lisesi, üçüncü Manisa Turgutlu Anadolu Lisesi, dördüncü Edirne Lisesi, besinci Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi oldu.

Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya ve katilim belgelerini Spor Hizmetleri Sube Müdürü Mustafa Buldu, Okul Sporlari Sube Müdürü Fatih Umut Altinisik, Okul Sporlari Il Tertip komitesi ve Beden Egitimi Ögretmenleri tarafindan verildi.

Dereceye giren takimlar, Türkiye finallerine katilmaya hak kazandi.

Kaynak: İHA