Göztepe'nin Gözü Finalde

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, puanini 57’ye çikartip besinci siraya yerlesti. Sari-kirmizililar, ligi üçüncü sirada bitirip play-off finaline kalmak istiyor.

Göztepe, Spor Toto 1. Lig’de son haftalarda gösterdigi performansla çikisa geçti. Izmir temsilcisi, bu sezon topladigi 57 puanla ligde besinci siraya kadar yükselirken, son 10 maçta da 7 galibiyet, 3 beraberlik aldi. Sari-kirmizililar, bu süreçte Tuzlaspor, Yeni Malatyaspor (hükmen), Denizlispor, Samsunspor, Ankara Keçiörengücü, Eyüpspor ve Adanaspor (hükmen) müsabakalarini kayipsiz geçerken, Boluspor, Pendikspor ve Altay’la ise berabere kaldi.

Hedef üçüncü olmak

Spor Toto 1. Lig’de sezonu sampiyon olarak tamamlayip dogrudan Süper Lig’e yükselen Samsunspor’dan sonra bir diger dogrudan üst lige çikacak takim ise ligi ikinci sirada bitiren ekip olacak. Mevcut puan durumunda ligin bitimine 3 maç kala Göztepe’nin ikinci olma sansi zor görünürken, sari-kirmizililar da hedef olarak üçüncü sirayi belirledi. Izmir temsilcisinin üçüncü sirada bulunan Pendikspor’la arasinda 4 puanlik bir fark var. Sari-kirmizili ekip, son üç karsilasmasinda hata yapmayip sezonu üçüncü basamakta tamamlamak istiyor.

Öte yandan yeni kuralla birlikte Spor Toto 1. Lig’i üçüncü sirada bitiren takim, play-off oynamayip dogrudan üst lig için play-off’tan gelecek takimla tek maç üzerinden final oynayacak.

Kaynak: İHA