'Futbolda Yabanci Siniri Altyapilara Çok Faydali'

Futbolda yabanci oyuncu sinirinin altyapidan yetisen futbolcular için hayati bir önemi oldugunu ifade eden futbol menajeri Engin Erdem “Yabanci siniri altyapilara çok faydali. Yerli futbolcu yetistirebildigimiz zaman, futbol anlaminda çok daha hizli ilerleyecegiz. Altyapida yetisen çok kaliteli Türk futbolcular var. Ama yabanci oyuncu transfer edildiginde bu oyunculara bir sans vermemis oluyoruz” dedi.

Futbol menajeri Engin Erdem, yabanci siniriyla ilgili açiklamalarda bulundu. Yabanci siniri kuralinin yerli oyunculari ön plana çikararak Türk futbolunu gelistirecek oldugunu da belirten Engin Erdem, “Çok fazla yabanci oyuncu transfer edildiginde, gelisme çagindaki Türk futbolculara sans verilmemis oluyor. Aslinda kendilerine bir sans verildiklerinde futbollarini gösterebilecekler. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararinin çok yerinde oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

“Yabanci siniri sayesinde altyapidan kaliteli oyuncu yetisebilecek”

Türkiye futbolunda yabanci oyuncu sorunsalinin oldugunu dile getiren Engin Erdem, “Ülke futbolunda en çok tartisilan meselelerden biri. Yabanci siniri, çogu kulübü memnun etmiyor. Ama genç oyuncularimiza sans vermeden nasil kendi oyuncularimizi yetistirecegiz? Altyapidaki oyuncularimizin kendilerini gösterebilmesi gerekiyor. Oynadiklari futbol gelismeli ki degerlendirilebilsin. Geçmisten günümüze çok önemli futbolcular yetistirdik. Oyuncularimiz yurt disinda çok önemli takimlarda oynadi. Bu takimlarin gelismelerine katkida bulundular. Böylelikle dünya çapinda futbolumuz konusulmaya baslandi. Bunlari düsündügümüzde yabanci sinirinin neden önemli oldugu bir kere daha anlasilabiliyor” diyerek sözlerini sonlandirdi.

Kaynak: İHA