Erzincan ASKF Baskani Turan Güven Tazeledi

Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 15. Olagan Genel Kurulu yapildi. Seçime tek aday olarak giren mevcut baskan Emin Turan yeniden baskanliga seçildi.

Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 15. Olagan Genel Kurulu Yildirim Akbulut Spor Salonunda yapildi. Erzincan’da faaliyet gösteren 38 kulübün delegelerinin katildigi seçimde, mevcut baskan Emin Turan güvem tazeledi.

Divan Baskanligina Mehmet Parmaksizoglu’nun seçilmesiyle baslayan kongrede yönetim ve denetim kurulunun raporlarinin okunup oylanmasinin ardindan konusmalara geçildi.

Salondaki delegelere yönelik bir tesekkür konusmasi yapan Emin Turan, yeniden ASKF baskani seçildiginden dolayi mutlu oldugunu belirterek, oy kullanan tüm delegelere tesekkür etti. Turan, görev süreci boyunca yaptigi çalismalardan bahsederek su ifadelerde bulundu;

“2021-2023 Futbol Sezonlarinda 1. Amatör Kümeye katilan kulüp sayilarinda artis saglanarak aktif kulüp sayisi 19’a çikarilmistir.

Daha önceki sezonlarda çok az katilim olan U-14 -15-16-17-18 Gençler Ligleri kurulumu en az 8 takimin katilimlariyla kulüplerimizin alt yapilarindaki sporcularina daha fazla maç yapma imkâni saglandi. Bunlarin yani sira ilk kez olmak üzere 10/11 ve 12/13 yas guruplarina yaz aylarinda isiklandirilmis sahalarimizda futbol senlikleri düzenlenmistir.

Ilimizin seçilmis ve atanmis bürokratlari ile çok uzun yillar sonra çok yüksek katilimli toplantilar yapilmis, katilimcilarin görüs, istek, talep ve önerilerinin yüz yüze anlatilmasi saglanmis ve akabinde sorun ve talepler en kisa zamanda aracisiz sonuçlandirilmis ve çözüme ulastirilmistir. Bu çerçevede ilk kez olmak üzere 2022 yilinda 240 bin TL tutarinda nakdi yardim alinmis olup, tüm kategorilere katilim saglayan kulüplerimizin hesaplarina aktarim saglanmistir.

Sezonlar itibari ile tüm karsilasmalar yönetim kurulumuzca yakindan takip edilmis, hiçbir kulübümüz bir basina birakilmamistir.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Erzincan Belediye Baskanligi ile yapilan görüsmeler neticesinde Ülkü Spor Futbol Sahasi yeniden insa edilerek, soyunma odalarinin da yer aldigi bölümde ASKF hizmet bürosu tarafimiza tahsis edilmesi saglanmis olup, faaliyetlerimizi burada devam ettirmekteyiz.

Tüm yas kategorilerinde olusturulan liglerimize hayatini kaybetmis spor adamlari Gürbüz Çobanoglu, Selahattin Aksaray, Veysel Malli ve Eyüp Senol Civit’in isimleri verilerek, vefa örnegi gösterilmistir”

Yapilan seçime spor kulüplerinin temsilcileri ve delegeler katildi.

Kaynak: İHA