Erhan Kuskapan Açiklamasi '2024 Avrupa Sampiyonasi'nda Hedefimiz Zirve'

Ampute Futbol Milli Takimi Kaleci Antrenörü Erhan Kuskapan, genç bir jenerasyona sahip olduklarini dile getirerek, “2024 Avrupa Sampiyonasi’nda hedefimiz zirve” dedi.

2021 Avrupa Sampiyonasi ve 2022 Dünya Sampiyonasi’nda sampiyonluk yasayan Ampute Futbol Milli Takimi’nin kaleci antrenörü Erhan Kuskapan, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Ellerinde bulunan genç jenerasyon ile uzun yillar kupalarin en büyük favorisi olacaklarini dile getiren Erhan Kuskapan, “14 yil profesyonel futbol oynadiktan sonra antrenörlüge basladim. 2020-2021 sezonunda Bugsasspor’da teknik direktörlük yaptim. Hem oyuncu hem de antrenör olarak görev yaptigim bu dönemde profesyonel liglerde görev alan en genç teknik direktör olarak görev aliyordum. Su anda Ampute Futbol Milli Takimi’nda kaleci antrenörlügü görevini sürdürüyorum. Ekibimle 1 Avrupa sampiyonlugu 1 de dünya sampiyonlugu yasadik. Su anda Irlanda’da düzenlenecek Avrupa sampiyonasina hazirlaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Hedef Avrupa ve dünya sampiyonalari

Uluslararasi arenada kupa kazanmaya devam etmek istediklerini söyleyen Kuskapan, “Ampute Milli Takimi ile 2021’de Avrupa sampiyonu, 2022’de de dünya sampiyonu olduk. Üst üste iki büyük turnuvada zirvede yer aldik. Ay-yildizli formayi katildigimiz organizasyonlarda en tepeye çikartmak bizim adimiza da gurur vericiydi. Haziran 2023’te EuroCup var. Polonya’da düzenlenecek ve 4 takimin katilacagi bir turnuva olacak. Bu organizasyonda da favori biziz ve mutlu sonla bitirmek için elimizden gelenin en iyisi yapacagiz. 2024 yilinda Irlanda’da düzenlenecek Avrupa sampiyonasi ve 2026 yilinda gerçeklesecek dünya sampiyonasi, Ampute Milli Takimimizin asil hedefleri konumunda. Hazirliklarimizi da bu turnuvalara odakli gerçeklestirecegiz” diye konustu.



“Genç bir jenerasyona sahibiz”

Yas ortalamasi düsük bir ekip olduklarini dile getiren Erhan Kuskapan, “2024 Avrupa Sampiyonasi’na, son 2 Avrupa sampiyonu olarak katilacagiz. Sampiyona Irlanda’da gerçeklesecek. Elemeler oynandiktan sonra rakiplerimiz belli olacak. Biz turnuvaya direkt katilim saglayacagiz. Son turnuvadan sonra Fatih Sentürk, milli takimi biraktigini açikladi.

Ömer Güleryüz ve Kemal Güleç gibi tecrübeli oyunculara sahibiz. Ekibimizdeki yetenekli ve gelecek vadeden 97, 98 dogumlu oyuncularimiz var. Genç bir jenerasyona sahip oldugumuzu ve önümüzdeki yillarda boy gösterecegimiz turnuvalara ambargo koyacagimizi düsünüyorum. Son dünya sampiyonasinda da yas ortalamamiz 24’tü. Organizasyonun en büyük favorisi yine biz olacagiz. Kadromuz bize güven veriyor. Dünyada ampute futbolu bizden sorulacak. Bu konuda iddialiyiz” seklinde konustu.



“Osman hoca hirsli, savasçi ve mücadeleci bir yapiya sahip”

Milli takimin teknik direktörü Osman Çakmak’in ekibinde bulundugu için sansli oldugunu aktaran Kaleci Antrenörü Kuskapan, “Teknik direktörümüz Osman Çakmak, her seyden önce bir gazi ve kendisine saygimiz sonsuz. Kendisi Türk Silahli Kuvvetleri’nde (TSK) futbol oynarken benden kalecilerimizi çalistirmami istedi ve o sekilde tanismis olduk. Osman hoca hirsli, savasçi, mücadeleci bir yapiya sahip. 2017 yilinda futbolcu olarak yasadigi sampiyonluk var. Daha sonra antrenörlüge adim attigi dönemde beni de ekibinde görmek istedigini söyledi ve birlikteligimiz bu sekilde basladi.

Avrupa ve dünya Sampiyonlugu için yola çiktik ve bu basarilari milli forma ile yasadigimiz için kendimizi çok sansli hissediyorum. Ben normal futboldan gelen bir antrenörüm. Ampute Milli Takimi ile bu duygulari yasamak çok gurur verici oldu” cümlelerine yer verdi.

“Kalecilerimiz Dünya futbolunda söz sahibi olacaktir”

Yerli kalecilerin eskiye göre daha sansli oldugunu söyleyen Erhan Kuskapan, “Ankaraspor’da 4 yil kaleci olarak görev aldim. Bu dönemde Riza Çalimbay, Hikmet Karaman, Aykut Kocaman gibi çok degerli insanla çalisma firsatim oldu. Bundan 10 yil önce ülkemizde genç kalecilere görev vermek nadir görülen bir durumdu. Su anda bu durum degisti diyebiliriz. Gelecekte de bu durum daha umut verici görünüyor. Ben Türkiye’de Ugurcan Çakir’i çok basarili buluyorum. Ayrica yakin gelecekte dünya futbolunda kelecilerimizin söz sahibi olacagini düsünüyorum. Ülkemizde yillardir görev yapan Fernando Muslera da tartismasiz en iyi yabanci uyruklu kaleci diyebilirim” açiklamasini yapti.

“Hedefim ileride Süper Lig’de görev almak”

Hedefleri dogrultusunda kariyerine devam ettigini belirten Kuskapan, “Su an özel bir televizyon kanalinda yorumculuk da yapiyorum. Genelde 2. Lig’de futbol oynayip, antrenörlük yaptigim için programimiz da daha çok 2. Lig üzerine. Tabii ki Süper Lig’i de yakindan takip ediyoruz ve analizlerimizi yapiyoruz. Süper Lig’de son oynanan ve Besiktas’in galibiyeti ile sonuçlanan derbi maçindan sonra dengeler biraz degisir gibi oldu. Fakat kadro kalitesi ve genisligi de göz önüne alinirsa Galatasaray’in sampiyonluk ipinin gögüsleyen takim olacagini düsünüyorum. Hedefim ileride Süper Lig’de görev almak ve Ampute Milli Takimi ile elde ettigimiz basarilari üst liglerde de devam ettirmek” degerlendirmesinde bulundu.

“Milli takima Sergen Yalçin yakisir”

Milli takimin yerli teknik direktörlere emanet edilmesi gerektigine de vurgu yapan Erhan Kuskapan, “Türkiye’de futbol artik belli bir seviyeye geldi. Tecrübe sahibi teknik direktörlerin bu konuda büyük pay sahibi oldugunu biliyorum. Ama artik ülkede yeni yüzleri görmeye hazir oldugumuzu düsünüyorum. A Milli Futbol Takimi’nin basinda bir Türk teknik direktörün olmasi gerektigini düsünüyorum. Ben Sergen Yalçin’in teknik direktörlügünü çok begeniyorum. Futbolculuk dönemi de seyir zevki yüksek yillardi. Kendisini milli takimin basinda görmek isteyenlerdenim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA