Dursun Özbek Açiklamasi 'Sampiyonlukla Ilgili Tereddütümüz Yok'

Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek, sampiyonluk yolunda herhangi bir tereddütlerinin olmadigini ve bu odakla çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek, bir kozmetik firmasi tarafindan gerçeklesen söyleside sari-kirmizili camianin gündemine iliskin açiklamalarda bulundu. Galatasaray’in emek verilmesi gereken, üzerinden hassasiyetle durulmasi gereken konumda oldugunu dile getiren Özbek, “Dolasiyla baskanin sabah is yerinde olmasi gerek. Baskanin da her seyden haberdar olmasi gerek oldugunu düsünüyorum. Daha önceki baskanlik dönemimde de böyleydi. Rahmetli Duygun agabey döneminde de baskan yardimcisiydim. O zaman da böyleydi. Su anda da böyle. Bundan dolayi ziyadesiyle memnunum. Mesaimi aliyor olarak bakmiyorum. Galatasaray’a hizmet etmek için geldik. Bu hizmeti de layikiyla yapmak zorundayiz. Onun için geçen geç vakitlere kadar Galatasaray’a mesaimizi veriyoruz. Galatasaray’i iyi günlere tasimaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Tamamen sampiyonluk odakli çalisiyoruz”

Sampiyonlukla ilgili tereddütlerinin olmadigina dikkat çeken Baskan Özbek, “Tamamen sampiyonluk odakli çalisiyoruz. Bu tip Pazar aksami gibi yol kazalari olabilir. Bu sporun içerisinde var. Ilk defa da olmuyor. Dolasiyla çok iyi bir kadromuz var. Iyi bir teknik kadromuz var. Çok kuvvetli bir yönetim kadromuz var. Dolasiyla biz normal bir sekilde baska takimlara karsi da kaybettik. Hiç etkilenmiyoruz. Okan hocanin da dedigi gibi sampiyonlugun en kuvvetli adayi yine Galatasaray’dir. Puan siralamasina baktiginiz zaman bunun bu sekilde oldugu net olarak gözükmekte” cümlelerine yer verdi.

“Gomis bizim sembol oyuncumuz”

Alanyaspor maçinda oyuna alinmamasindan dolayi gelecek müsabakalarda forma giymek istemeyen ancak sonrasinda özür dilemesiyle affedilen Bafetimbi Gomis’in durumuna da iliskin Özbek, “Herkesin Galatasaray ile ugrastigi bir dönemdeyiz. Bizim mücadele ettigimiz rakiplerimiz su anda bir koalisyon halinde hepsi yukaridan asagiya Galatasaray’i yipratmak ve çelme takmak için ugras veriyorlar. Normal ailelerimiz içinde de çolugumuz, çocugumuz var, bazen problem yasiyoruz. Bunlar aile içi problemleri. Gomis’in bir maçta sakatligi vardi, çikmadi. Hemen olayi köpürttüler. Basin da buna destek verdi. Aile içerisinde olabilecek normal olaylarin disinda bir sey yok. Bugün Gomis yine bizim sembol bir oyuncumuz. Galatasaray’in aslanidir Gomis. Aynen öyle de kalacaktir. Gomis’le bizim düsüncelerimiz, uzun vadede Galatasaray’a nasil hizmet eder, seklinde. Biz bunun bir problem ya da sorun olarak yansimasindan da sikayetçiyiz. Sikintilar olabilir. Bazen kizabilir, sinirlenebilirsin. Aile olmanin özeliklerinden, bunun en kisa sürede çözüme ulastirilmasini gerektirir. Bizde onu yaptik, Gomis’le birlikte” seklinde konustu.



TFF’ye olan ziyareti hakkinda

Geçtigimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yaptigi ziyarete de açiklik getiren Dursun Özbek, “Kulüpler olarak bizim belli organlarimiz var. Bunun tepedeki semsiye olarak Türkiye Futbol Federasyonudur. Onun altinda olarak da liglerimiz var. Ayrica da Süper Lig kulüpleri baskanlari tarafindan olusturulmus Kulüpler Birligi Vakfi var. Bu vakif olarak, zaman zaman kulüplerin baskanlari olarak bir araya geliyor ve Süper lig de olusmus sorunlari tartisma firsatimiz oluyor. Ayrica da Kulüpler Birligi Vakfi da TFF ile istisare halinde sorunlari oraya iletiyor. Beraber çözüm arayisi içerisindeyiz. Son derece güzel bir diyalog var. Simdi rekabetin saha içerisinde kalmasi için, netice de biz sportif bir faaliyette bulunuyoruz. Çok büyük bir ekonomiyi ifade eden futbolun, Türkiye’de sevilmesi, büyümesi, gelismesi için bütün kulüpler çaba sarf ediyor. Sorunlarimizin ortak oldugunu düsünüyorum. Galatasaray’in sorunuyla Fenerbahçe’nin, Besiktas’in Trabzon’un, Sivasspor, diger takimlarin farki yok. Sorun ayni. Ben diyorum ki bir sorun varsa, Süper ligle ilgili, hakemlerle ilgili bir sorun varsa zaten bu ortak bir sorun. Biz Kulüpler Birligi’nde bir araya geliyoruz. Federasyonu zaman zaman davet ediyoruz, onlar geliyor. Zaman zaman onlar davet ediyor, biz oraya gidiyoruz ve sorunlarimizi bu camia içerisinde çözmeye çalisiyoruz. Federasyonla iliskinin bu seviyede olmasi lazim. Ne zaman siz münferiden gitmeye baslarsaniz o zaman bunun yorumu farklilasiyor. Simdi Ali Bey (Koç) gitti, arkasindan ben gittim. Sonrasinda farkli biri gidecek. O zaman isin çözüm üreme kisminda sorun ortaya çikiyor. Bir de bu sürekli olursa, yani bu hafta gittiniz, 15 gün sonra bir daha gittiniz, 20 gün sonra bir daha gittiniz. Bunun böyle çok sik tekrarlanmasi izahta güçlük getiriyor. Benim federasyona gitmemde ki sebep, federasyon baskanina; ‘Nedir, ne konusuluyor’ diye sordum. Futbolun problemleri varsa bu bir takima ait degil. Bütün takimlarin problemleri var. Ortak bir toplanti da konusulmasi gerekirken, neyi çözmeye çalisiriz. Kendisine sadece bunu sormak için gittim” degerlendirmesinde bulundu.

“Sampiyonluk sorunu Fenerbahçe maçina kadar çözülmüs olacak”

Sampiyonlugun Fenerbahçe ile oynayacaklari maça kadar belirlenecegini düsündügünü sözlerine ekleyen sari-kirmizililarin baskani, “Biz Fenerbahçe - Galatasaray derbisine büyük bir önem addetmiyoruz. Siradan, normal bir lig maçlarindan bir tanesini oynayacagiz. Benim kanaatim sampiyonluk sorunu o maça kadar çözülmüs olacak. Fazlada germeye gerek yok ortami. Çünkü Türkiye zaten gergin bir durumdan geçiyor su anda. Bizim bütün çabamiz bu gerginligi artirmamak. Bu gerginlikten Türk toplumunu kutuplastirmamak. Bizim en büyük taleplerimizden bir tanesi bu. Ben dikkat ediyorum. Geçen hafta Besiktas maçindaydim. Ondan evvel Fenerbahçe maçina Kadiköy’e gittim. Davranis ve tutum biçimimizle biz herkesle iyi geçinmeye, herkesle barisik olmayi hedefliyoruz. Zaten Galatasaray’daki bu seneki yönetimin mottasi bir baris iklimi içerisinde olmak. Bu sadece Galatasaray için degil, Galatasaray disinda da bu baris ikliminin yasamasi için. Sporun birlestirici özelligin de bu da var. Dolasiyla gerginligin hiçbir tarafa fayda getirecegini düsünmüyorum. Onun için bunun bu sekilde gündeme getirmek çözülmesi çok zor, istenmeyen olaylara sebebiyet veriyor. Biz onlara gittik oynadik o zaman hiçbir sey olmadiysa, onlarda bize gelecek bizde sahamizda oynayacagiz. Bunu bu sekilde algilamak lazim” dedi.



“Galatasaray, finansal durumunu düzeltmek için rol model haline gelmistir”

Galatasaray’in finansal durumunu iyilestirmek için yogun mesai harcadiklarina da vurgu yapan Dursun Özbek, “Ben Galatasaray’da bir dönem Duygun agabey döneminde baskan yardimciligi yaptim. 2.5 sene Galatasaray baskanligi yaptim. Ondan sonra bir ara verildi ve tekrar Galatasaray baskaniyim. Zafer Bey gündeme getirdi, sabah 9’da gidiyorum baskan orada, aksam 6’da gidiyorum baskan orada dedi.

Ona bagli olarak izah edeyim. Galatasaray emek verilmesi gereken bir kulüp. Bu sene is hayatimin 50. yilini geçiriyorum. 50 yildan beri kendi isimi yapiyorum, kendi ticaretime bakiyorum. Galatasaray’a verdigim emek seviyesinde, bu kadar fedakarlik, bu kadar öz veriyi kendi isimde vermiyorum. Verseydim daha büyük servetlere sahip olabilirdim. Ama Galatasaray’in buna ihtiyaci oldugunu düsünüyorum ve yönetim kurulu arkadaslarima da ayni seyi söylüyorum. Yönetim kurulum da öyle, sabahi aksami ve gündüzü yok. Herkes isin geregini yapmak için orada. Galatasaray’in da su an buna ihtiyaci var. Özellikle finansal yapisi itibariyle, finansal yapisini düzeltmek için böyle bir mesaiye Galatasaray’in ihtiyaci var ve arkadaslarimla beraber bu mesaiyi veriyoruz. Tünelin uçunda isigi gördük, kisa sürede de bu problemleri çözmüs olacagiz. Ben söylemiyorum, bizim beraber çalistigimiz finansal kurumlar ve bankalar söylüyor. Bugün Galatasaray, finansal durumunu düzeltmek için rol model haline gelmistir. Çünkü bütün kulüpler, bankalarla olusturan konsorsiyum içinde yapilandirmaya gitmistir. Yapilandirmadan dolayi bütün kulüplerin röntgeni konsorsiyum masasinda var. Onlarin söyledigi en iyi durumda Galatasaray, bugün itibariyle ürettigi projeler çerçevesinde çözecek diye onlar söylüyorlar. Onun için biz Galatasaray yönetimi olarak iki seye odaklandik. Ilki camia içindeki barisi tesis etmek. Bunda da basarili olduk. Basarili oldugumuz biz geldigimiz günden beri genel kurula gittik. Genel kuruldan yetki istedik, büyük bir teveccüh gördük. Yaptigimiz faaliyetlerden ibra istedik. Oy birligiyle ibra olduk. Yani bu baris ikliminin Galatasaray’a hakim olmasi, bizim projelerin nihayete ermesine büyük destek verecek. Ben ve arkadaslarim kendi islerinde vermedikleri kadar büyük mesaileri Galatasaray için harciyorlar” diye konustu.



“Sampiyon belli, ikinci ve üçüncü kim olacak tartismasi var”

Ligde kalan 5 maçi da kazanip sampiyon olacaklarini savunan Baskan Özbek, “Simdi maçlarda Galatasaray taraftari baska bir sey. Yani son dönemdeki maçlarda 50 bin kisiye oynuyoruz. Böyle bir destek, özverili taraftar baska bir kulüpte oldugunu zannetmiyorum. Onun için buradan b güne kadar bize verdiklerini destekten dolayi ve bundan sonrasi için verecekleri destekten dolayi taraftarima büyük bir tesekkür gönderiyorum. Zaten ne zaman sporcusu, taraftari, yönetimi el ele verdigi zaman Galatasaray’da basari kaçinilmaz. Bizim hedefimiz, 5 maçimiz var. Son maç Hatayspor’a oynanamayacak. Su anki odaklandigimiz nokta, 5 maçin 5’ini de almak. Galatasaray’in deplasman karnesi iyidir. Baktiginiz zaman, deplasmanda aldigi puanlarin ortalamasi ligin en üst seviyesindedir. Onun için bizim deplasmanda ya da iç saha gibi bir ayrimimiz yok. 5 maç oynayacagiz. 5’ini de kazanip lig sonunda sampiyonluga ulasacak takim Galatasaray’dir. Sampiyon belli, ikinci ve üçüncü kim olacak, öyle bir tartisma var. Biraz o alevlendi” seklinde konustu.



“Geçen seneki maaslarla ayni maaslari ödüyoruz”

Rakiplerin gündeminin sürekli Galatasaray oldugunu belirten Özbek, “2015’te Galatasaray baskani oldum. 3 tane transfer dönemi yasadik. Su kadarini söyleyeyim size, bunlari yasamis ve bu dönemde de baskanlik yapmis birisi olarak en kabul edilebilir transfer yaptigi sezon bu sezondu. Hem maaslari itibariyle, geçen seneki maaslarla ayni maaslari ödüyoruz. Yaklasik 30-32 milyon Euro çerçevesinde. Buraya 90 milyon Euro’lardan geldik. 90-94 milyon, 60-65 milyon maaslarimiz vardi. Su an 30 milyon seviyesinde maas ödüyoruz. En makul seviyede su an. Transfere baktiginiz zaman evet, bonservis bedelleri ödedik. Oyuncu sattik, oyuncu aldik. Esasta çizgiye çektiginiz zaman altina bu takimin maliyeti 20 milyon Euro, satmis ve almis olarak. 2017 dönemine bakarsaniz, ben baskandim o zaman. Transferleri yaptim. Benim yaptigim transferlerin 1 katina transfer yaptigim oyunculari Rahmetli Mustafa Baskan döneminde sattilar. N’diaye, Gomis, Rodrigues, Fernando hepsi satildi. Dolasiyla yaptigimiz transferlerin nasil transferler olduguna bagli olarak konusuyorum. Bugün bizim yaptigimiz transferlerin hepsinin Avrupa seviyesinde talebi var. Galatasaray’in bu islerden zarar etmesi mümkün degil” dedi.

Kaynak: İHA