Çesme Yeni Sezonda Da 2 Takimla BAL'da

2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de yarimadayi 2 takimla temsil eden Çesme, yeni sezonda da Çesme Belediyespor ve Alaçatispor ile yarimadayi temsil etmeye devam edecek.

BAL statüsü geregince Aliagaspor FK’nin Türkiye Futbol Federasyonu karari ile play-off oynamadan 3. Lig’e yükselmesi sonucunda BAL’da kalan Alaçastispor’un ardindan play-out oynayarak BAL’da kalma mücadelesi veren Çesme Belediyespor da rakibini 1-0 yenerek BAL’da kalmayi basardi. 2022-2023 sezonunda yarimadayi 2 takimla temsil eden Çesme, 2023-2024 sezonunda da Bölgesel Amatör Lig’de 2 güzide takimiyla Çesme’yi temsil etmeye devam edecek.

Bölgesel Amatör Lig Play-Out mücadelesi veren Çesme Belediyespor ile Torbalispor arasinda oynanan 90 dakika 1-0 Çesme Belediyespor’un üstünlügü ile sona erdi.

Bornova Aziz Kocaoglu Stadi’nda saat 16.00’da oynanan karsilasmayi Çesme Belediyespor, 1. dakikada Mehmet Incebacak’in kaydettigi golle 1-0 galip geldi ve 2023-2024 sezonunda yeniden Bölgesel Amatör Lig’de oynama hakki elde etti. Torbalispor ise 2023-2024 sezonunda Süper Amatör Lig’de mücadele edecek.

Yaklasik binin üzerinde taraftar ve sporseverin akin ettigi maça Çesme Belediye Baskani Ekrem Onan, Bornova Belediye Baskani Dr.Mustafa Idug, Izmir ASKF Baskani Efkan Muhtar, TFF Izmir Il temsilcisi Selçuk Ergeldi ve tertip komitesi takip etti.

Mücadelenin henüz 1. dakikasi oynanirken, Çesme Belediyespor ilk gelistirdigi atakta tecrübeli oyuncusu Mehmet Incebacak’in golü ile 1-0 öne geçti. Yedigi erken golle soke olan Torbalispor hemen toparlanip atak gelistirdi ve 5. dakikada Azat Gümüs’ün ceza alani disindan çektigi sutu ayni güzellikle kurtaran Çesme kalecisi Volkan Tercan gole izin vermedi. Dakikalar ilerledikçe oyuna agirligini koyan ve baski kuran Torbalispor, 34.dakikada kalesinde pozisyon gördü. Çesme Belediyespor’lu oyuncu Hakan Esa’nin soldan çektigi sut auta gitti. Bu pozisyondan 1 dakika sonra gelisen Torbalispor ataginda Osman Tukul girdigi net gol pozisyondan kaleci Volkan Tercan topu kornere çeldi. Korner atisi kullanan Torbalispor’da ceza alani içine gelen topu Durmus Erol yarim vole sutunu yine kaleci Volkan Tercan pozisyonda kurtarisini yapti ve topu kornere çeldi. Korner’den gelen topa bu sefer Azad Gümüs skoru degistirecek golü bulamadi.

Ilk yariyi 1-0 önde tamamlayan Çesme Belediyespor, ikinci yarida oyunu domine etme adina Torbalispor ataklarininda direnç gösterirken, Osman ve Durmus’un pozisyonlarinda savunma yerinde dokunuslarla kirmizi-beyazli ekibe gol sansi tanimadi. 76. dakikada Serhat Özyilmaz ile gol buldu. Fakat karsilasmanin hakemi Kaan Kara ofsayt gerekçesi ile golü geçerli saymadi. Mücadelenin 86. dakikasinda Çesme Belediyespor’lu Yeldar Yamaç’in çektigi sutu Torbali savunmasinda Süleyman Yüksel uzaklastirdi. Kalan sürede baska gol olmadi ve zorlu geçen maçi Çesme Belediyespor 1-0 kazanarak yeniden BAL Liginde oynamaya hak kazandi.

"Çok zorlu bir süreçti"

Maçin ardindan bir degerlendirme yapan Çesme Belediyespor Kulübü Baskani Mustafa Kaymakçi, "Agustos ayindan bu yana kimi zaman iyi, kimi zaman kötü sonuçlarla, yilmadan, sezon sonuna kadar mücadele ettik. Statü geregi çok zorlu olan ligde kalmanin sevincini yasiyoruz. Bu zorlu süreçte her zaman yanimizda olan Çesme Belediye Baskanimiz Ekrem Oran basta olmak üzere, tüm yönetim kurulumuza, teknik heyetimize, futbolcularimiza ve bizi hiçbir zaman yalniz birakmayan taraftarlarimiza çok tesekkür ediyorum. Çok zorlu bir süreçti. Bizim için de çok iyi bir tecrübe oldu. Yeni sezonda, geçmis sezondan aldigimiz tecrübelerle, yolumuza dogru adimlarla devam edecegiz" dedi.



"Çesmeli çocuklarimiza ve gençlerimize sporun her dalinda destek vermeye devam edecegiz"

Çesme Belediyespor Kulübü olarak sadece futbol A takimina degil, futbol altyapisina ve diger spor branslarina da önem verdiklerini vurgulayan Kulüp Baskani Kaymakçi, "Çesmeli çocuklarimiza ve gençlerimize sporun her dalinda destek vermeye devam edecegiz. Bize bu konuda destek veren tüm Çesmelilere tesekkür ediyorum. Ayrica bugünkü maçimizda bize her türlü kolayligi gösteren Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug’a da Çesme Belediyespor Kulübü adina tesekkür etmek istiyorum. Bize maç öncesi antrenman kolayligi sagladi. Ayrica stat sorumlulari da bize her türlü kolayligi sagladi. Hepsine ayri ayri tesekkür ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA