Ali Koç, Emre Kocadag, Irfan Can Kahveci Ve Bakasetas PFDK'ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müsavirligi’nce 5 Süper Lig kulübü ile Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Besiktas yöneticileri Emre Kocadag ve Serhan Çetinsaya, futbolculardan Irfan Can Kahveci ve Anastasios Bakasetas PFDK’ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takimlari açikladi.

Buna göre; Fenerbahçe, Besiktas, Trabzonspor, Giresunspor takimlari Süper Lig’de oynadiklari son karsilasmalarda “çirkin ve kötü tezahürati” ve “saha olaylari” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Fenerbahçe Kulübü Baskani Yildirim Ali Koç, Besiktas Kulübü idarecisi Emre Kocadag’in kulüp resmi internet sitesinde yayinlanan açiklamalari, Besiktas Kulübü idarecisi Serhan Çetinsaya’nin sosyal medya hesabinda yapmis oldugu paylasimda yer alan “sportmenlige aykiri hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 36. maddesi uyarinca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine;

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasinda oynanan Sivasspor - Fenerbahçe maçinda “kural disi hareketi” nedeniyle Irfan Can Kahveci ve Konyaspor - Trabzonspor maçinda “kural disi harekeleti” nedeniyle Anatasios Bakasetas tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keles ve Giresunspor Kulübü Antrenörü Sinan Közen’in Istanbulspor müsabasindaki “sportmenlige aykiri hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 36. maddesi uyarinca tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Sivasspor Kulübü görevlisi Erhan Erdogan’in Sivasspor - Fenerbahçe müsabakasindaki “talimatlara aykiri hareketi” nedeniyle;

Besiktas’in, Galatasaray ile oynadigi mücadelede, “6 futbolcusunun sari kart görmesi nedeniyle takim halinde sportmenlige aykiri hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 40. maddesi uyarinca ve müsabaka sonrasi kulüp resmi internet sitesinde yayinlanan açiklamalarda yer alan “sportmenlige aykiri hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 36. maddesi uyarinca PFDK’ya sevkine karar verildi.

Kaynak: İHA