8 Yasindaki Otizmli Ela'nin Tek Hayali Yesil Sahada Ter Dökmek

Denizli’de 8 yasindaki otizm hastasi Ela Aydemir’in futbola olan sevgisi görenleri hayrete düsüyor. Arkadaslariyla birlikte antrenmanlara çikan Ela, maçlarda ter dökecegi günlerin hayaliyle yasiyor.

Denizli’de futbola düskünlügü nedeniyle 1 yil önce annesi tarafindan Sultanlar Futbol Kulübü’ne yazdirilan 8 yasindaki Ela Aydemir, diger arkadaslariyla birlikte antrenmanlara çikiyor. Ela, ilk 5 ay antrenörü Ahmet Özeren ve diger kiz arkadaslari ile iletisim dahi kuramadi. Antrenmanlarda aglayan ve materyallere zarar veren Ela, besinci ayin sonunda hocasiyla iletisim kurabildi ve bu süreçten sonra söylenenleri harfi harfiyen yerine getirmeye basladi.

Ela’nin antrenmanlardaki performansindan memnun oldugunu dile getiren Antrenörü Ahmet Özeren, Ela’nin futbolu henüz tam anlayamadigi için forma giyemedigini, çözmesi durumunda ne kadar basarili olabilecegini kendisinin de merak ettigini söyledi.

Özeren, “Ela yaklasik 1 sene önce bize geldi. Iletisime kapali, hiç futbol ile alakasi yoktu. Sadece sosyallesmesi için biz kendisi ile ilgilendik. Aslinda otizmli ögrencilere nasil ilgilenecegimi de bilmiyorduk. Onunla beraber biz de ögrenmis olduk. Ilk geldiginde iletisim kurmuyor; ‘Konusmayin, dinlemek istemiyorum’ diyerek bizim materyallerimizi hep dagitiyordu. 5 ay sonra iletisim kurmaya baslayinca çok güzel oldu. Ögrencimiz su anda antrenmanlarin yildizi durumunda. Hem atletik olarak hem bilgi olarak çok iyi durumda. Sadece futbolu çözemedi. Eger futbolu da çözerse otizmli bir ögrenci futbolda ne kadar basarili olur, biz de görmüs olacagiz. Gerçekten ne sonuç çikacagini biz de kestiremiyoruz” dedi.



Sümeyye Aydemir: “En büyük hayalim kizimin forma giyerek maç kazandigini görmek”

Tüm antrenmanlara katilan anne Sümeyye Aydemir’in ise en büyük hayali kizinin forma giyerek maç kazandigini görmek oldugunu belirtti.

Ela’nin bunu da basaracagini inandigini dile getiren Aydemir, “Ela sporu seviyor. Genelde elastik bir çocuktu zaten. Hareketli, hiperaktif bir çocuktu. Burada kiz çocuklarinin maç yaptigini gelip geçerken gördüm. Çok hosuma gitti. Böylelikle Ela’yi da dahil etmek istedim. Konustum onlarla, onlar da aralarina aldilar. Ela için çok güzel bir ortam var burada. Aile gibi, hiç kimseyi ayirt etmiyorlar. Herkesi içlerine aliyorlar. Ela’yi da aralarina aldilar. Ela ilk basta çok korktu. Ama sonra çok açildi. Çok iyi oldu. Daha da iyi olacagini umuyorum. En büyük hayalim maç yaparak kazandigini görmek. Yani böyle bir sey olsa çok sevinirim” diye konustu.

Ela’nin arkadaslari Fatma Nur Gökkaya ve Eylül Dag da Ela’yi çok sevdiklerini söyleyerek, onun basariya ulasacagini inandiklarini söylediler.

Kaynak: İHA