Senol Günes Açiklamasi 'Bakü'den Türkiye'ye, Deprem Bölgesine Onlari Unutmayacagimizi Bir Kez Daha Söylemis Olduk'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Sabah FK ile 3-3 berabere kaldiklari maçin ardindan, “Ekonomik katki yapmak hem de unutmamak, unutturmamak için deprem yaralarini burada güzel bir ses verdigimizi düsünüyorum. Buradan Bakü’den Türkiye’ye, deprem bölgesine onlari unutmayacagimizi bir kez daha söylemis olduk” dedi.

Besiktas, depremzedeler yararina oynanan dostluk maçinda deplasmanda Azerbaycan temsilcisi Sabah ile 3-3 berabere kaldi. Maçin ardindan Teknik Direktör Senol Günes, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Yardim amaçli degil bir dostluk maçi yapmak için Bakü’ye geldiklerini hatirlatan Senol Günes, “Öncelikle Sabah kulübü yetkililerine, oyuncularindan hocalarina ve özellikle Bakü’de olan tüm futbolseverlere, Azerbaycan halkina tesekkür ediyoruz ilgilerinden dolayi. Tam bir dostluk maçi havasinda basladi, öyle de bitti. Sonuç olarak da kimse üzülmeden ayrilmis oldu. Beraberlik devam etti. Oyunda iki taraf da açik oynadi, futbol oynamaya çalisti. Nihayetinde ortaya çikan skor dostlugu pekistirmis oldu. Burada oldugumuz için çok mutluyuz. Bütün oyuncularimiza sans vermeye çalistik burada ayni zamanda hazirlik maçi olarak. Ama en önemlisi o sicak ilgiyi, samimiyeti, sevgiyi görmek de önemli olan. Bugün de onu gördügümüzü düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Bakü’den Türkiye’ye, deprem bölgesine onlari unutmayacagimizi bir kez daha söylemis olduk”

Bakü’de tek millet, iki devlet anlayisini bir kez daha gördüklerini belirten Günes, “Istiklal Marsi okunurken de gördük. Bu duygularla dolu olan futbolseverlere, insanlarimiza güzel futbol izlettirmek hepimizin görevi olmali. Müsabaka olarak Süper Kupa veya bir baska final maçini burada oynanmasinda yarar var. Simdi böylesine lig arasinda hazirlik maçinda ve bu coskuyla sahaya dolduran taraftarlarin o tip maçta daha heyecanli olacagini düsünüyorum. Kaldi ki bu arada da daha önce de bugün sabah toplantida söyledim, futbol adina da Karabag’da, Sabah takimi da Avrupa’da iyi takim yapacagini düsünüyorum. Yarisacagini düsünüyorum. Karabag zaten o konuda öndeydi. Son yillarda geç kurulmasina ragmen Sabah Kulübü’nün de ayni seyi yapacagini düsünüyor ve bekliyoruz. Bugün de onun emarelerini zaman zaman gördük ama kolay degil Avrupa’da yarismak. O yüzden bizim burada olmamizin bir tarafinda yardim var ki o yardimi da karsilikli gördük. Ne söylesek bos. Çünkü bizden fazla heyecanla, sevgiyle katki yapmak için hem ekonomik katki yapmak hem de unutmamak, unutturmamak için deprem yaralarini burada güzel bir ses verdigimizi düsünüyorum. Buradan Bakü’den Türkiye’ye, deprem bölgesine onlari unutmayacagimizi bir kez daha söylemis olduk” diye konustu.

Bu yardimlarin devaminin gelmesini diledigini ifade eden Günes, “Avrupa’da veya Türkiye’de de bu devam etmeli ama bugün önemliydi. Biz de ligin sonuna yaklasmistik ama biz daha önce söz verdigimiz durumu ancak bugün hayata geçirebildik. O yüzden duygular doluydu. Maç içerisinde de heyecan vardi. Basta geriye düstük, daha sonra öne geçtik. Sonra berabere kaldik. Dostluk maçi olarak iyi bir sonucu oldu. Ama en önemlisi futbol adina burada da güzel bir heyecan var. Bunun devam etmesini diliyorum. Bütün Azerbaycan takimlarin hepsine basarilar diliyorum” diye konustu.

Maç sonuna yakin Onur’un bas dönmesi oldugunu söyleyen Günes, “Simdi bakimda. Simdi kontrol edecekler bakacagiz. Oyun basinda top çarpmisti. Herhangi bir sey olmadigi söylendi. Oyunun sonunda biraz rahatsizlandi. Onu degerlendirecegiz bugün. Daha sonra hastaneye gidip tomografi çekilecek” dedi.



"Her alanda Azerbaycan ile diyalog kurmakta fayda umuyorum"

Besiktas’in büyük kulüp oldugunu belirten Günes, futbol adina da burada olmanin katki olacagini vurgulayarak sunlari söyledi: “Büyük bir camia ve burada da taraftarin olmasi bizi mutlu etti. Altyapilari var, buradan çikan çok oyuncular var. Dün de otele geldiler 10 yasinda, 11-12 yasinda. Besiktas aile takimi. Aile takimi olarak yeni taraftarlar da kazanabiliyorsunuz. Bu güzel bir sey. Dogru isler yapip, iyi sonuçlar alip bunu devam ettirmek istiyoruz. Her zaman Azerbaycan’la ve kulüpler ile siyasi, ekonomik, sportif her alanda diyalog kurmaktan yana iki tarafin da birbirine destek olmasinda fayda umuyorum. Futbol adina da burada olmamiz, konusmamiz, karsilikli tartismamiz da bir katkidir. Kaldi ki Azerbaycan’da oyuncular geliyor, hocalar gelebilir. Ayni sekilde bizden de hocalar gelip buraya katki yapmaya çalisiyor ve bu bilgilerin devam etmesini diliyorum. Bugün yani oynanan futbolun dostane olmasidir. Heyecanli olmasini, bol gollü olmasini seyirci de dikkatini çeken bu pozisyonlarin olmasi güzel. Kisitli çekismelerin içerisinde olan bir oyun degildi. Her an her takim gol atabilirdi. Öyle de maç oldu. Yani benim de oyuncularim da iyi oynayan, kötü oynayan vardir. Onlari ayri tartisiriz. Bir resmi maç degil ki, tartisma yaparak onu iyi veya kötü söyleyeyim."

“Sportif bir yakinligi saglayip daha nasil gelisiriz diye düsünmek lazim”

Bir oyuncuyu öne çikarip digerlerini kötülemenin dogru olmadigini ifade eden deneyimli teknik adam, “Zaten Azerbaycan‘da ben Gurban Gurbanon’la daha önce milli takimda da çalistim, simdi de Karabag’da. Onu da taniyorum. Simdi bugün hocayla daha önce de karsilikli karsilastik Sabah’in hocasiyla. Yani bizim diyalog dün de var, bugün de var. Türkiye’de gelen oyunculari da taniyorum. Onlar da bizi taniyorlar. Futbolun güzelligi bu. Yani mesafeler ne olursa olsun, kisiler ne olursa olsun bir yakinlik diyebilmektir. Zaten ülkelerin bir yakinligi var, bir de sportif bir yakinligi saglayip daha nasil gelisiriz diye düsünmek lazim" diye konustu.



"Bu kadar ilgiye ve yatirima daha iyi sonuçlar bekliyoruz"

Karabag’in maçlarini zaman zaman takip ettigini söyleyen Günes, "Chelsea maçina gelmistim burada gayet de iyi oynamislardi. Avrupa’da ses getiren oyunlari ve sonuçlari var. Simdi Sabah takimi da ayni seyi yapmak istiyor yeni kurulmasina ragmen. O yüzden Avrupa’da insallah yarisiriz. Zaten bazen de karsilasiyoruz. Yani takimlarimizin bazilari Azerbaycan takimiyla da karsilasiyorlar. Insallah hep biz gelisiniz daha iyi oluruz Türkiye olarak. Hem Azerbaycan’daki futbol gelisir. Nasil Ingiltere, Almanya, Fransa, Italya önde ise neden olmasin. Bu kadar ilgiye, sevgiye yatirima daha iyi sonuçlar bekliyoruz" seklinde konustu.



“Kendi maçimizi kazanip rakiplerin kayiplarini bekleyecegiz”

Türkiye Süper Ligi’nde siralamada olarak Besiktas’in 3. oldugunu hatirlatan Günes, “Puan olarak gerideyiz ve maç sayisi azaldi. Ama biz yarista siralamaya bakmadan kendi isimizi yapacagiz. Önümüzde 3 tane maç var. Onlari kazanmak istiyoruz. Üçüncülükten yukari nasil çikabiliriz onu düsünüyoruz. Iste önümüzde Fenerbahçe ve Galatasaray. Siralamada zaten avantajlar kendiliginden görülüyor. Akabinde Adana Demirspor geliyor. Bizim de haftaya Adana Demirspor’da zor bir maçimiz olacaktir, ona bakacagiz. Yani dedigim gibi maçlar oynanmadan sonucu belli olmadigi için biz kendi maçimizi kazanip rakiplerin kayiplarini bekleyecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA