Nilüfer'in Sultanlari Avrupa Kapilarini Açti

Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, Avrupa kupalarina katilimin belirlendigi misli.com. Sultanlar Ligi 5/6 etabi eslesmesinde rakibi Galatasaray HDI Sigorta’yi ikinci maçta da 3-1 yenerek lig besincisi oldu. Nilüfer’in sultanlari bu galibiyetle CEV Challenge kupasina katilma hakki elde etti.

Nilüfer Belediyespor Bursa’da kazandigi ilk maçin rövansinda deplasmanda Galatasaray HDI Sigorta ile karsilasti. Burhan Felek Spor Salonu’ndaki maçta ilk set karsilikli sayilarla basladi.

Set ortalarina 13-13 esitlikle girildi. Ardindan Nilüfer Belediyespor günün basarili ismi Nikola Radosova’nin servis turunda

5-0’lik seri yakaladi ve aradaki farki koruyarak seti 25-22 kazandi. Ikinci sette saha içi dagilimini iyi yapan Nilüfer’in sultanlari set boyunca oyun ve skor üstünlügünü elinde tutarak bu seti açik farkla 25-17 kazandi.

Büyük çekismeye sahne olan 3. sette her iki ekip de oyun disiplininden kopmadan mücadeleyi sürdürdü. Set Sonlarinda Nilüferli voleybolcularin savunmada yaptigi basit hatalardan faydalanan Galatasaray bu seti 25-21 kazanarak setlerde durumu 2-1’e tasidi. Dördüncü sete ev sahibi ekip etkili basladi ve set ortasinda 16-11 üstünlük yakaladi. Nilüfer ekibinin oyundan düsmesi ile birlikte Basantrenör Vital Heynen ilk molasini kullandi ve yeni bir taktik anlayisla ekibini sahaya sürdü. Mola dönüsü Nilüferli voleybolcular üst üste bulduklari sayilarla rakibini yakaladi. Beraberlikten sonra her iki ekibin de olaganüstü mücadele gösterdigi seti 25-23 Nilüfer Belediyespor önde tamamlayarak, maçi da 3-1 kazandi. Bu sonuçla seriyi 2-0 kazanan Bursa temsilcisi, sezonu 5. sirada tamamlayarak CEV Challenge Kupasi’na katilma hakki elde etti.

Kaynak: İHA