Hüseyin Cinkara, Hasta Babasi Için Kazandi

Profesyonel boksör Hüseyin Cinkara’nin babasi Mehmet Cinkara vefat etti. "Istiklal Marsimizi okut, bayragimizi yücelt, vatanimizin sesini dünyaya duyur" diyen baba Cinkara, boksör oglunun galibiyetinden sonra son nefesini verdi.

Almanya’da yasayan Mehmet Cinkara, profesyonel boksör olan oglu Hüseyin Cinkara’nin müsabakasini izledikten sonra vefat etti. 5 hafta önce kalp ve böbrek yetmezligi nedeniyle hastaneye yatirilan baba Cinkara, doktorlarin ’Artik yapacak bir sey yok evinize götürün ve sevenleriyle vedalassin diyerek’ taburcu edildi. Ayni dönemde boks maçina hazirlanan ogul Hüseyin Cinkara’nin hazirliklarina devam etmesi için ’Evladim sen git maçini yap sakin iptal etme, Istiklal Marsimizi okut, bayragimizi yücelt, vatanimizin sesini dünyaya duyur. Ben seni bekleyecegim merak etme’ diyerek oglunu ugurladi.

WBC Asya sampiyonlugu maçini üstün bir performans göstererek kazanan Hüseyin Cinkara, ilk is olarak müsabakasini televizyondan izleyen ve basarisiyla büyük bir gurur yasayan babasi Mehmet Cinkara’nin yanina gitti. Oglunu son kez gören Cinkara, alnindan öperek gurur duydugunu söyledi.



84 yasinda hayata gözlerini yuman Mehmet Cinkara’nin cenazesi bes yil önce elim bir trafik kazasinda kaybettigi 46 yasindaki oglu ve 9 yasindaki torunun yanina Osmaniye’nin Kadirli köyüne defnedilecek.

Kaynak: İHA