Bisiklette Dünyanin Gözü Yine Sakarya'da Olacak

Sakarya Büyüksehir Belediyesi her yil oldugu gibi yine bu yil da dünyanin dört bir yanindan bisiklet tutkunlarini bulusturmaya hazirlaniyor. 2 Dünya Kupasi ve 1 Avrupa Kupasi’na ev sahipligi yapilacak yarislar, Avrupa’nin en büyük parkuru olan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde start alacak. 17 Mayis’ta baslayacak yarislar için çagri yapan Baskan Yüce, “Dünya Bisiklet Sehri olarak bu yil da yine en prestijli bisiklet yarislarina ev sahipligi yapacagiz. Tüm sporseverleri bu büyük heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, ev sahipligi yapacagi uluslararasi bisiklet yarislari için geri sayimi baslatti. Toplamda 2 Dünya Kupasi ve 1 Avrupa Kupasi’na ev sahipligi yapilacak yarislara, ülkemizden ve dünyanin dört bir yanindan profesyonel bisiklet sporculari katilim saglayacak. 17 Mayis ve 11 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan yarislar, Avrupa’nin en büyük parkuru olan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde gerçeklestirilecek. Binlerce sporseverin yani sira yerli ve yabanci basin mensuplarinin agirlanacagi yarislar boyunca, çesitli etkinlikler, bisiklet festivalleri, çekilisler ve çocuk oyunlari düzenlenecek.

Ilk yaris Tour Of Sakarya ile start alacak

Tüm hazirliklarin hummali bir sekilde tamamlandigi yarislarla ilgili yaris takvimi de netlesti. Büyük heyecana sahne olmasi beklenen yarislarin tamami, Avrupa’nin en büyük parkuru olan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde gerçeklestirilecek. Ilk olarak Tour Of Sakarya Yol Bisiklet Yarismasi ile start alacak yarislar, 17-20 Mayis tarihleri arasinda saat 10.00’da baslayacak ve 4 etapta gerçeklestirilecek. Bir diger yaris olan MTB CUP yarislari ise 17 Mayis’ta saat 16.00 ile 19.00 arasinda gerçeklesecek. 19 Mayis’ta start alacak MTB NIGHT CUP yarislari da saat 20.30 ile 22.30 arasinda yapilacak.

Dünya ve Avrupa Kupasi heyecani Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde

Yaklasik 20 gün boyunca sürecek yarislar, 21 Mayis saat 14.00 ile 18.00 arasinda UCI MTB Eliminator Dünya Kupasi yarislari ile devam edecek. Ardindan 3-4 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilecek UCI BMX Supercross Dünya Kupasi yarislari da, saat 09.00 ile 17.00 arasinda yapilacak. Son olarak UEC BMX Avrupa Kupasi’na sahne olacak yarislar, 10-11 Haziran’da 09.00 ile 17.00 saatleri arasinda gerçeklesecek.

“Tüm sporseverleri bu heyecana davet ediyorum”

Yarislarla ilgili konusan Baskan Yüce, geri sayima basladiklarini söyleyerek, “Dünya Bisiklet Sehri olarak bu yil da yine sehrimizde pek çok uluslararasi müsabakaya ev sahipligi yapacagiz. Tüm sporseverleri bu büyük heyecana ortak olmaya davet ediyorum. Bisiklet sporunun kalbinin atacagi yarislari, dünyanin en donanimli ve en fonksiyonel bisiklet parkuru olan Ayçiçek Bisiklet Vadimizde gerçeklestirecegiz. Ülkemizden ve dünyadan pek çok sporcuyu, sporseveri, yerli ve yabanci basin mensubunu agirlayacagimiz Dünya Bisiklet Sehri Sakarya’mizda, 17 Mayis- 11 Haziran tarihleri arasinda Bisiklet Festivalimizi gerçeklestirecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA