Bingöllü Atlet Abdulmecit Açan, Balkan Dag Sampiyonasi'nda

Siirt’in Eruh ilçesinde yapilan Balkan Dag Kosusu Elemeleri’nde Türkiye üçüncüsü olan Bingöllü atlet Abdulmecit Açan, Balkan Sampiyonasi’na davet edildi.

Bingöl’ün Solhan Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü sporcularindan Abdulmecit Açan, davet alarak Karadag’da yapilacak olan Balkan Dag Sampiyonasi için milli takim kampina katildi.

Çocuk yasta basladigi sporculuk hayatinda il ve bölge yarismalarinda dereceler alan Solhanli atlet Açan, ilk kez aldigi milli davetin mutlulugunu yasiyor. Milli davet aldiktan sonra ilçede hazirlik yapan Abdulmecit Açan, hazirliklarini tamamlayarak milli takim kampina katildi.

Açan, 14 Mayis’ta Karadag’da düzenlenecek olan Balkan Dag Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Milli takim kampi öncesinde IHA muhabirine açiklamalarda bulunan Açan, "9 yildir Gençlik ve Spor Müdürlügü’nde antrenmanlarimi yapiyorum. Kulüp ve okul yarislarinda birçok müsabakada yer aldim. Son olarak Eruh ilçesinde düzenlenen yarismada üçüncü olarak Karadag’da yapilacak Balkan Dag Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandim. Kocaeli’de yapilan Dünya Dag Sampiyonasi Elemeleri’nde üçüncü olarak yerimi garantiledim. Düzenli olarak antrenmanlarima devam ediyorum. 14 Mayista Karadag’da düzenlenecek olan Balkan Dag Sampiyonasi antrenmanlarimiza son hiz devam ediyoruz. Karadag’a gitmeden önce son antrenmanlarimi sürdürüyorum" dedi.



Ümit Sekin: "Insallah ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisacagiz"

9 yildir Açan’a antrenörlük yapan antrenör Ümit Sekin, "Elazigliyim. 2013 yilindan beri Solhan’da Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü’nde atletizm antrenörlügü yapmaktayim. 10 yil içinde nice çocuklarimizla çok basarilara imza attik. Krosta olsun, yol kosularinda olsun, dag yarislarinda olsun bütün yarismalarda çalismalarimiza devam ediyoruz. Abdulmecit Açan ögrencim 10 yasindan beri benim yanimda. 9 senedir beraber çalisiyoruz. 9 sene sonrasinda yeni verim almaya basladik. Siirt’in Eruh ilçesinde yapilan Balkan Dag Sampiyonasi Elemeleri’nde Sporcum Türkiye üçüncü olarak milli takima katilmaya hak kazandi. 14 Mayis’ta Karadag ülkesinde yapilacak Balkan Dag Sampiyonasi’nda mücadelemizi verecegiz. Insallah ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisacagiz. Karadag ülkesinden de iyi bir derece alarak ülkemize büyük bir hizmet vermis olacagiz. Bu basari hepimiz için bir gururdur" seklinde konustu

Uzun bir süreç sonunda bu basarinin elde edildigini belirten Solhan Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Zülfü Çaliskan ise, "Bu uzun bir çalismanin sonucu ortaya çikan bir netice. Bunun hemen akabinde Kocaeli Basiskele’de yapilan Dünya Dag Sampiyonasi Elemeleri’nde de tekrar Türkiye üçüncüsü olan Abdulmecit, insallah hem Balkan Dag Sampiyonasi’ndan sonra Avrupa ve Dünya Dag Sampiyonalari’nda da ülkemizi temsil edecek. Uzun bir süreç sonunda bu basari elde edildi. Her gün hafta içi bes gün hafta sonu iki gün olmak üzere bu gençlerimiz görmüs oldugunuz parkta antrenmanlarina devam ediyorlar. Bu süreçte Belediye Baskanimiz sürekli yanimizda kendilerine de tesekkür ediyorum. Kaymakam beye de tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA