Yalovaspor, Yalova Belediyespor'la Birlesti

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’den, Süper Amatör Lige düsen Yalovaspor ile Yalova Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yalova Belediyespor güçlerini birlesti.

Yalova Belediyesi Meclis Salonunda Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, Yalova Belediyespor Kulübü Baskani Ismail Kaya ve Yalovaspor Kulübü Baskani Hakan Suiçmez’in yer aldigi basin toplantisiyla alinan karar kamuoyu ile paylasildi. Alinan karar neticesiyle Yalovaspor, Yalova Belediyesi bünyesinde bulunan Yalova Belediyespor’un destekleriyle yoluna devam edecek.

“Takimimiz Yalovaspor adiyla yoluna devam edecek”

Yalovaspor’un adiyla ve kendi renkleriyle devam edecegini belirten Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk,“Yalovaspor Kulübü Baskani Hakan Suiçmez’in mücadelesine sahidim. Yalovaspor’un daha iyi yerlere gelmesi için tüm tecrübesiyle mücadele etti ve mücadele etmeye de devam ediyor. Takimimizin daha iyi yerlerde olmasi için Yalova Belediyesi’nin biraz daha destek vermesi lazim. Yalova Belediyesinin daha fazla destek vermesi için yasal prosedürlerini yerine getirmemiz gerekiyordu. Yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde bir karara vardik. Yalova Belediyesi olarak biz sadece yüklenici olacagiz. Yalovaspor’un adi ayni kalacak. Renkleriyle, adiyla sehrimizin Milli Takimi olarak yoluna devam edecek. Hakan baskanimizla, bu takima gönül vermis eski baskanlarimizin, yöneticilerimizin destekleriyle ve özellikle gençlerimizle Yalovaspor’u hak ettigi yere getirecegiz” dedi.

Yalovaspor’u hak ettigi yere getirecegiz

Resmi prosedürleri en kisa zamanda tamamlayarak birlikteligin önünü açacagiz diyen Baskan Tutuk, “Yalovaspor’u hak ettigi yere getirecegiz. Bizler bu karari aldik ve bu zamandan sonra Yalova Belediyespor ve Yalovaspor yönetimi bir araya gelerek resmi prosedürlerini yerine getirecekler. Bunun akabinde takimimizin her sezon bir üst lige çikmasi için çalisacaklar. Bu süre içinde en büyük destegi taraftarimiz, geçmiste yönetimde olanlar, eski baskanlarimiz, takimimizin formasini terletmis olanlarla Yalova halkinin destegiyle Yalovaspor’u sirtlamis olacagiz. Biz burada almis oldugumuz kararla bu birlikteligin önünü açacagiz Allah’in izniyle” dedi.

“Güçlerimizi birlestiriyoruz”

Yalovaspor’u kademe kademe profesyonel lige çikaracaklarini belirten Baskan Tutuk, “Yalova Belediyesi ve Yalovaspor ilimizin bir degeridir. Biz sadece güçlerimizi birlestiriyoruz. Bu iki kurumumuzda siyaset üstü bir kurumdur. Yalova Belediyespor’un seçilmis bir yönetimi var. Biz Yalovaspor’u, Yalova Belediyespor’a aldigimiz için suanda herhangi bir yönetim olusturmayacagiz. Önümüzde ki süreçte Yalova Belediyespor Yönetimini Yalovaspor’a gönül vermis kisilerle güçlendirecegiz. Ama inanin yönetimler o kadar önemli degil, illa yönetimde de olmaya gerek yok. Biz Yalovaspor’u hep birlikte yönetecegiz. Bunun ardindan basari gelecegine inaniyoruz. Bal Ligi bizim için bir basamak olacak ve Yalovaspor’u kademe kademe profesyonel lige çikaracagiz. Biz oldugumuz sürece Yalovaspor çok iyi yerlere gelecek. Bizlerden sonrada göreve talip olanlar bu görevi alip takimimizi daha iyi yerlere getirecek” dedi.

“En büyük destegi Mustafa Tutuk döneminde gördük”

Yalova Belediyesi’nin Yalovaspor’a büyük katkisinin olacagini belirten Yalovaspor Kulübü Baskani Hakan Suiçmez ise söyle konustu:

“Ben 3 dönem kulüp baskanligi yapmis ve önceki iki belediye baskani ile de çalisma firsati bulmustum. O zamandan bu zamana ne geçti derseniz. Biz göremedigimiz destegi Yalovaspor olarak Mustafa Tutuk Baskanimizdan gördük. Diger baskanlarimizin oysa Yalovaspor’da mazileri vardi. Daha çok katki ve emeklerini görmek isterdik. Ama o günkü konjektör öyleydi ve öyle gelisti. Bugüne dönersek ben Mustafa Baskana bir sey istemeye gittigimde ‘Baskanim sürekli size geliyoruz. Bari kulübe el atinda biz sizin arkanizdan gelelim’ dedim. Sagolsun baskanimiz bu sesimizi duydu ve Yalovaspor’a el atti sahip çikti. Bizler Yalovaspor’u ayakta tutmak için, bu renklerin var olmasi için elimizden geleni yaptik. Gönül isterdi ki daha güzel isler yapalim ama olmadi. Baskanimizin yaninda olmaya, Yalovapsor’a destek vermeye devam edecegiz. Yalovaspor Kulübü ile yollarimizi ayirmiyoruz ve Yalova Belediyespor ile güçlerimizi birlestiriyoruz. Bizim bu teklifimizi degerlendiren Mustafa Tutuk Baskanimiza tesekkür ediyoruz. Yalovaspor’un kisilerin elinde degil, kurumlarin elinde olmasi Yalovaspor’a daha büyük katki saglayacaktir. Yalova Belediyesi kurumunun varligini hissetmek Yalovaspor kimligine kimlik kazandiracaktir. Bugün almis oldugumuz akidi en kisa zamanda prosedürleri yerine getirerek tamamlayacagiz. Resmiyette yerini buldugu zaman eminim ki çok güzel çalismalar olacak.”

Kaynak: İHA