Badminton Spor Müsabakalari Sona Erdi

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu programinda yer alan ÜNILIG Badminton Süper Lig müsabakalari, EBYÜ Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliginde yapildi.

Yarismada ikinci ve üçüncü olan takimlar da ödüllendirildi. 8 üniversiteden toplam 60 sporcunun katildigi müsabakalarda EBYÜ sporculari rakiplerine üstünlük saglayarak birinci oldu. Müsabaka sonuçlarina göre Marmara Üniversitesi ikinci, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi üçüncü, Ondokuz Mayis Üniversitesi dördüncü, Gazi Üniversitesi besinci, Kirikkale Üniversitesi altinci, Mus Alparslan Üniversitesi ise yedinci sirada yer aldi. Ferdi kadinlar ve erkek siralamasinda ise Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesinden Betül Soner ve M. Emre Güzel müsabakayi birinci olarak tamamladi.

4 gün boyunca gerçeklesen müsabakalar kapanis programi ile son buldu. Yapilan kapanis programina Rektör V. Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Adem Basibyük, Prof. Dr. Çagri Çirak, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyon Baskani Prof. Dr. Hürmüz Koç, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Sat, TÜSF Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tuba Kizilet, Erzincan Gençlik Il ve Spor Müdürü Volkan Burak Mumcu, sporcular, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kapanis programinda ilk olarak konusma yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Sat, “Üniversitemizdeki badminton müsabakalari, spor yapma ve saglikli yasam konularinda ögrencilerimize ilham verdi. Müsabakalarin düzenlenmesine katkida bulunan herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz “dedi.

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyon Baskani Prof. Dr. Hürmüz Koç, Erzincan’in Badminton ’un baskenti olduguna vurgu yaparak konusmasina basladi.

Spor bilimci olarak Erzincan’in sadece Avrupa da degil dünyada adinin duyulmasi temennisinde bulunan Koç, birinci olan sporcularimiza Avrupa müsabakalarinda basarilar diledi.

Son olarak konusma yapan Rektör V. Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan desteklenen ÜNILIG-Badminton Süper Lig Müsabakalarina ev sahipligi yapmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Erzincan ve Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinin spora ve sporculara önem verdiginin belirten Rektör V. Ekinci, “Bu müsabakalar, ögrencilerimizin spor yapma ve rekabet etme firsati bulduklari önemli bir etkinlik oldu. Takimimizin birinci olmasi bizleri gururlandirdi. Spora ve saglikli yasama olan ilgi her geçen gün artiyor. Bizler de üniversite olarak bu alanda ögrencilerimize imkânlar sunmaya devam edecegiz” dedi.

Ekinci, son olarak takimimizi tebrik ederek, basarilarinin devamini diledi ve diger takimlari da katilimlari için tesekkür etti.

Kapanis konusmalarinin ardindan ödül törenine geçildi. Basarili olan sporculara ödül takdimi yapildi.

Kaynak: İHA