Nilüfer'in Sultanlari Avrupa'ya Bir Adim Daha Yaklasti

Nilüfer Belediyespor, misli.com Sultanlar Ligi 5-6 play-off etabinin ilk maçinda Galatasaray HDI Sigorta’yi konuk etti. Rakibini 3-1 maglup ederek lig besinciligi için önemli bir avantaj elde eden Nilüfer Belediyespor, seride 1-0 öne geçti. Nilüfer Belediyespor, deplasmandaki maçi kazanmasi halinde CEV Challenge Kupasi’na katilma hakki elde edecek.

misli.com Sultanlar Ligi’nin güçlü ekiplerinden Nilüfer Belediyespor, Avrupa Kupasi’na katilma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Ligin 5-6 play-off etabinda Galatasaray HDI Sigorta ile eslesen Nilüfer Belediyespor, serinin ilk maçini kendi evinde oynadi. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’ndaki karsilasmayi, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ve Nilüfer Belediyespor Baskani Tamer Isler ile yönetimi de izledi. Taraftarinin yogun destegiyle etkili bir oyun sergileyen Nilüfer Belediyespor, ilk setin baslarinda 14-4 öne geçti. Alinan moladan sonra Galatasaray her ne kadar oyunda dengeyi kurmaya çalissa da, Nilüfer Belediyespor skor üstünlügünü korudu ve ilk seti 25-20 kazandi.

Ikinci sete de Nilüfer’in sultanlari etkili basladi.

Hücumda hata yapmayan mavi yesil beyazli ekip, rakip ataklara da bloklariyla geçit vermeyince set ortalarina 15-11 önde girdi. Ardindan üst üste buldugu sayilarda 9-0’lik seri yakalayan Nilüfer Belediyespor, bu seti de 25-13 gibi farkli bir skorla kazandi.

Karsilasmanin üçüncü setinde büyük heyecan yasandi. Üçüncü sette rakibi karsisinda 16-10 geriye düsen Nilüfer Belediyespor, Basantrenör Vital Heynen’den aldigi taktikle toparlandi. Savunmada müthis bir direnç gösteren Nilüfer Belediyespor, basarili hücumlarini sayiya çevirerek, rakibini yakaladi. Performansini düsürmeyen Nilüfer Belediyespor, 23-20 öne geçti. Mavi yesil beyazli ekip, maçin son dakikalarinda savunmada aksaklik yasayinca, Galatasaray 5-0’lik seri yakaladi. Üçüncü seti 25-23 kazanan Galatasaray, setlerde durumu 2-1 tasidi.

Galibiyete odaklanarak üçüncü setin moral bozuklugunu üzerinden kisa sürede atan Nilüfer’in sultanlari, kazananin belli oldugu dördüncü sete de etkili basladi.

Set boyunca oyun ve skor üstünlügünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor, dördüncü seti zorlanmadan 25-19, maçi da 3-1 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Nilüfer Belediyespor’da 18 sayiyla Brooke, takiminin en skorer ismi olurken, Atkinson 13, Ecenur 6’si blok sayisi olmak üzere toplam 12, Sila da 10 sayi ile çift haneli rakamlara ulasan isimler oldu.

Serinin ikinci maçi 12 Mayis Cuma günü saat 19.00’da Istanbul Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak. Nilüfer Belediyespor maçi kazanmasi halinde seriyi 2-0 önde tamamlayip, ligi 5. sirada bitirme hakki elde edecek.

Galatasaray HDI Sigorta’nin galibiyeti ve seride 1-1’lik esitlik olmasi halinde, lig besincisini 13 Mayis Cumartesi günü yine Istanbul’da oynanacak maçin sonucu belirleyecek.

misli.com Sultanlar Ligi’ni 5. bitiren takim, Türkiye’yi CEV Challenge Kupasi’nda, 6. bitiren takim da Balkan Kupasi’nda temsil edecek.

Kaynak: İHA