TEKNOFEST'te Samsun Valiligi Standina Yogun Ilgi

Istanbul Atatürk Havalimani’nda bu yil 6’ncisi düzenlenen ve milyonlarca ziyaretçinin katilim sagladigi TEKNOFEST’te bulunan Samsun Valiligi standi vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü.

TEKNOFEST 2023’te bulunan Samsun Valiligi standina gerek Istanbul’da yasayan Samsunlular, gerek Samsunspor’un 11 yillik aranin ardindan yeniden Süper Lig’e yükselisini ve sampiyonlugunu tebrik etmek isteyen farkli takim taraftarlari gerekse de eglence ve heyecan dolu bilgi yarismalarla güzel anilar biriktirmek isteyen 7’den 70’e vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Samsunspor basta olmak üzere Samsun’la ilgili tarih, cografya, spor, kültür ve turizm basliklarindaki çesitli sorularla yarismacilarin Samsun’u farkli yönleri ve degerleriyle tanimasina katki sunulurken, istisnasiz tüm yarismacilara yine Samsun’a dair anilarla dolu hediye çantalari verildi.

5 günlük TEKNOFEST süresince her gün için ayri ayri hesaplanan puanlamaya göre ilk 3’e giren toplam 15 yarismaciya ise iletisime geçilip adres bilgileri alinarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini 19 Mayis 1919’da Samsun’a getiren Badirma Vapuru’nun maketleri gönderilecek.

TEKNOFEST’e ve Samsun standina gösterilen yogun ilgi hakkinda degerlendirmede bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, "Milli Teknoloji Hamlesinin en güzel yansimalarina ve gövde gösterisine sahne olan festivalin sonuçlari itibariyla ülkemiz ve milletimiz için hayirli olsun. Geçtigimiz yil Samsun’da basariyla gerçeklestirilen TEKNOFEST Karadeniz süresince ortaya koydugumuz ev sahipliginin güzel yansimalarindan birisinin de TEKNOFEST 2023’te standimiza gelen birçok ziyaretçinin Samsun’un basarili organizasyonunu unutmamis olmasi ve Samsun’u iyi hatiralarla yad etmesidir" dedi.

Kaynak: İHA