Rafting Parkurunda Donmak Üzere Olan Köpegin Imdadina Sporcular Yetisti

Yozgat’in Çekerek ilçesinde bulunan yapay rafting parkuru kenarinda mahsur kalan sokak köpeginin imdadina rafting yapan sporcular yetisti.

Yozgat’in Çekerek Irmagi üzerinde geçen yil yapimi tamamlanan Türkiye’nin ilk yapay rafting parkurunda, Türkiye Sampiyonasi’na hazirlanan Çekerek Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri, parkurun etrafinda donmus ve hareketsiz halde bir sokak köpegi gördü. Rafting parkuru duvarlarinin yüksekligi nedeniyle mahsur kaldigi yerden çikamayan köpege yardim eli liseli sporculardan geldi.

Antrenörleri Abdullah Eraslan esliginde donmak üzere olan köpegi bulundugu yerden çikartip kanoda tasiyan sporcular, köpegin isinmasini saglayip besleyerek hayatta kalmasini sagladilar. Sporcularin örnek davranisi ilçe halkinin da takdirini topladi.

Ahmet Yilmazer isimli ögrenci, “Türkiye sampiyonasina hazirlanirken bir sokak köpeginin parkur alanina düsmüs oldugunu gördük. Uzun zamandir oradaydi zaten soguktan köpegin arka ayaklari da uyusmus. Takim arkadaslarimiz ve antrenörümüzle köpegi sudan çikardik. Köpek yürüyemez haldeydi, bitkin haldeydi. Köpegi aldik botumuza bindirdik, depomuza götürdük yemegini ve suyunu verdik. Su an köpegin sagligi çok iyi bir hayvan sever olarak köpegi kurtardigimiza çok mutluyuz” dedi.

Mehmet Yilmazer de, “Biz burada rafting yaparken parkurda sokak köpegine rastladik. Önce ölmüs sandik ama yanina gittigimizde sag ve arka ayaklarinin soguktan tutmadigini gördük. Köpegi kendi imkanlarimizla suyun içinden çikardik ve botun içine bindirdik. Köpegin yemegini verdik, saglik durumu da çok iyi” seklinde konustu.

Sporculariyla birlikte sokak köpegini sudan çikardiklari için mutlu olduklarini belirten Antrenör Abdullah Eraslan da, “Antrenman yaparken sporcularimiz parkurun yaninda mahsur kalmis sokak köpegi gördü. Biz ilk önce köpegin öldügünü sandik daha sonra yanina gidince sag oldugunu gördük. Biz köpegi çikarmaya çalisirken köpegin arka ayaklarinin soguktan tutmadigini gördük. Köpegimizi çikardik, botumuza alip onun için güvenli bir alan olusturduk. Isinmasini sagladik, yemegini ve suyunu verdik. Köpegimizi sagligina kavusturduk” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA