Fatih Tekke Açiklamasi 'Rakiplerimizden Bir Adim Öne Geçtik'

Istanbuspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Giresunspor galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "Rakiplerimizden bir adim öne geçtik. Bize bir galibiyet yeter gibi gözüküyor ama bilemiyorum. Çok önemli bir virajdi" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasinda Istanbulspor sahasinda karsilastigi Giresunspor’u 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Maç bölüm bölüm degerlendirmemiz lazim. Ilk bölüm çalistigimiz gibiydi Çalistigimiz gibi geçti. Golü de bulduk. Giresunspor’un etkinligi çok daha iyiydi. David penalti kurtardi. David’e kocaman tesekkür etmek istiyorum. Çok önemli bir andi. Hafta boyunca oyuncularimiza bu maçlarin psikolojik olarak oynanmasi gerektigini söyledik. Ikinci yari oyuncularimla konustugumda, bu sekilde bekleyerek maçin bitemeyecegini, ön alan baskisi yapip, genis alanda oynayacagiz dedim. Ön alan baskisi gayet iyi giderken arkaya atilan top oldu. Kirmizi kart dogruydu. Hikaye bambaska bir yöne gitti. Tamamiyla savunma yaptik. Birçok oyuncunun performansi bu maçin altinda kalinca sadece savunduk. Sonra 5’liye döndük. Girenler çok katki verdi. Bana göre maç hakki 1-0 degildi. Oyuncularim adina çok mutluyum. Trabzonspor’un 30 dakikasinda, bu maçin çogu bölümünde savunma hariç iyi degildik. Rakiplerimizden bir adim öne geçtik. Bize bir galibiyet yeter gibi gözüküyor ama bilemiyorum. Çok önemli bir virajdi. Iyi hazirlamistik. Her anini çalismamis olmamiz ragmen top bizdeyken iyi oynamadik. Giresunspor’a basarilar diliyorum" diye konustu.

Son haftalarda formda olan golcü futbolcu Emeka Eze hakkinda konusan Tekke, "Su ana kadar forvetlerimiz 3 tane gol atti. Eze geldiginde ona söyledim. Oyunu daha dogru oynamaya çalisiyor, bize yardimci olmaya çalisiyor. Bu haftaki performansindan hiç memnun degilim. Güzel bir gol oldu. Eze’nin plan içerisinde oynamayi sevmesi lazim. Eze’de birçok golcüde olmayan özellikler var. Yanindaki ile dogru oynarsa Istedigi degeri bulabilir. Ondan çok daha fazla sey bekliyoruz" seklinde konustu.



"Bir adim öne geçtik"

Ligdeki durumlari için ise Fatih Tekke, "Ligde kaldik diyemeyiz. Bir adim öne geçtik diyebiliriz. Galatasaray ile zor bir maçimiz var. Kasimapasa ile çok daha zor maçimiz var. Bu oyuncular kendilerinde olan potansiyeli kisa bir süre plan içerisinde hemen hemen her maç söyleneni yapmaya çalisiyor. Bunda gayet basarili oldular. Su an mutluyuz ama futbol bu. Oynadigimiz her maç önemli. Matematiksel olarak garanti oldugunda bunu söylemek daha dogru olur. Bizim ciddi bir hayalimiz var. Bir adim öndeyiz. Gerçekçi olmak zorundayiz. Moralimiz artti. Insallah kaliriz" ifadelerini kullandi.

"Bana göre 3 puani Giresunspor hak etti"

Geldiklerinden beri ikinci kötü maçlarini oynadiklarini ifade eden Tekke, "3 puani çok iyi savundular. Bu basaridir. Bana göre 3 puani Giresunspor hak etmistir. Penalti gol olsa net. Oyun böyle bir sey. 3 puan için birbirimize kötü söz söylememize gerek yok. 3 puandan degerli seylerimiz var bizim. Insaniniz, insanlar hata yaparlar. Iyi seyler de yaparlar. Iyi anilmakta fayda var. Bunlarin degerli oldugunu insanlara anlatmaya da gerek var. Oyuna baktigimiz aman bakis açim bu. Kimsenin alismis oldugu cümleler kurmadim. Bugün bizim için 3 puan çok degerliydi. Oyuncularimi kutluyorum. Maçin geneline baktiginiz zaman Giresunspor hakkiydi. Bir önceki iyi oynadigimiz kaybettigimiz maçlarin telafisi olsun" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA