Trabzonspor'da Düsüs Sürüyor

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasinda deplasmanda Kasimpasa’ya 2-0 maglup olan Trabzonspor, kötü gidisini sürdürüyor. 14 gün önce göreve gelen ve biriken ciddi sorunlari çözmek için büyük bir ugras veren yeni yönetim kurulunu alinan saha sonuçlari da zora soktu.

Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci’nin görevinden ayrilmasindan sonra takimin basina geçen Orhan Ak da, kötü gidise dur diyemeyince görevinden istifa etmisti. Kasimpasa karsisina Teknik Sorumlu Ihsan Derelioglu yönetiminde çikan Trabzonspor, sahadan maglubiyetle ayrilarak üst üste oynadigi 3 resmi müsabakayi kazanamayarak kötü gidisatini sürdürdü. Bordo-mavililer Spor Toto Süper Lig’de 1’i hükmen olmak üzere oynadigi son 5 maçtan 2 galibiyet ve 3 maglubiyet aldi.

Kabus gibi dis saha sezonu

Trabzonspor, bu sezon deplasmanda kabus gibi bir sezon yasiyor. Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupasi ve Avrupa olmak üzere dis sahada oynadigi 20 maçta 13 maglubiyet, 2 beraberlik ve 1’i hükmen olmak üzere 5 galibiyet elde etti. Karadeniz ekibi Avrupa’da deplasmanda oynadigi 5 maçtan da maglubiyetle ayrildi.

Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadigi 13 maçta 1’i hükmen olmak üzere 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 maglubiyet elde etti. Attigi 18 gole karsilik kalesinde ise 27 gol görerek 14 puan topladi. Karadeniz ekibi sampiyon oldugu sezonda ise ayni haftalarda 33 puan toplayarak dis saha lideri pozisyonunda yer aliyordu.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasinda ise deplasmanda oynadigi 2 maçta 1 galibiyet 1 maglubiyet elde etti. Kötü giden sezonda kupayi hedefleyen bordo-mavililer deplasmanda MKE Ankaragücü’ne maglup olarak bu hedefini de gerçeklestiremedi.

Istanbul takimlarina karsi son 3 maçini kaybetti

Trabzonspor, Istanbul takimlariyla oynadigi son 3 maçi kaybetti. Galatasaray’a ve Ümraniyespor’a 2-1 maglup olan Karadeniz ekibi Kasimpasa karsisinda da sahadan 2-0 maglup ayrildi.

Yeni yönetimi saha sonuçlari desteklemiyor

Trabzonspor’da 25-26 Mart tarihlerinde gerçeklestirilen kongrede göreve gelen yeni yönetim kurulunu alinan saha sonuçlari zora soktu. Sportif ve mali açidan oldukça sikintili günler geçirilen dönemde göreve gelen baskan Ertugrul Dogan ve yönetim kurulu, sorunlari asmak için yogun bir mesai harciyor. Kulübe önemli bir mali girdi saglanmasina ragmen saha sonuçlari yeni yönetim kurulunun isini zora sokuyor. Yönetim kurulunun göreve gelmesinin ardindan geçen 14 günlük süreçte, ligde Y. Kayserispor’a 4-3 ve Kasimpasa’ya 2-0 maglup olan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasi’nda ise MKE Ankaragücü’ne 3-1 maglup olmustu.

Kaynak: İHA