Milli Sporcu Sude Nur Basanci, Basarilari Ile Göz Doldurdu

Zonguldak’in Devrek ilçesi Çaydegirmeni beldesinde yasayan milli sporcu Sude Nur Basanci, muaythai bransinda U23 Büyükler Avrupa Sampiyonasi’nda sampiyon oldu.

Ankara’da gerçeklesen 6 Subat Türkiye Tek Yürek Elite Büyükler Muaythai Sampiyonasi’nda 25 ülkeden 500 sporcu olmak üzere 650 katilimci yer alirken, milli sporcu Sude Nur Basanci basarilariyla göz doldurdu. Daha önce gençler dünya sampiyonu olan Basanci, sonrasinda U23 Elite Büyükler Avrupa Muaythai 57 kiloda sampiyonluk kazandi.

Türk bayragini dalgalandirmanin kendisine nasip oldugunu söyleyen Muaythai Milli Takim Antrenörü Cemal Kocabas, duygularini su sekilde ifade etti:

"Sude Nur, ücretsiz olarak benim halk egitim kursuna dahil olmustu. Orada isigini fark etmistim. Zaten bir, iki defa röportajimiz olmustu. Sude Nur üstüne koyarak devam etti. 5 defa muaythai dalinda Türkiye sampiyonlugu yasadi. Uluslararasi dereceler elde etti. En son gençler kategorisinden büyükler kategorisi U23’de Avrupa sampiyonu oldu. Onunla gurur duyuyorum. Sadece amatör kariyerde kalmayip, profesyonel ligde de ilerlemek istiyoruz. Sartlar uygun olursa olimpiyatlarda da yaptigimiz bransta ülkemizi temsil etmek isteriz. Zaten her antrenörün, sporcunun hayali olimpiyatlar, bu isin zirvesi. Insallah muaythai sporunu en güzel sekilde sürdürecegiz ve yasamaya gayret gösterecegiz."

Sude Nur Basanci: "21 Nisan’da unvan maçim var"

5 yildir Türkiye’yi uluslararasi temsil eden milli sporcu Sude Nur Basanci, Avrupa Sampiyonu oldugunu söyleyerek, "Ülkemizi defalarca uluslararasi platformda temsil eden milli sporcuyum. 5 yildir mücadele sporuyla ugrasiyorum. Muaythai ve kick boks bransinda dünya sampiyonluklarim var. En son Ankara’da yapilan Muaythai U23 Avrupa Sampiyonasi’nda ülkemizi en iyi sekilde temsil edip, birincilik kürsüsünde Istiklal Marsi okuttum, Avrupa Sampiyonu oldum. O yüzden çok mutlu ve gururluyum. Simdi önümüzdeki maç 21 Nisan’da Rusya Moskova’da. Profesyonel unvan maçim var, ona hazirlaniyorum. Insallah ondada bayragimizi en içten sekilde temsil edip ülkemizi bir kez daha gururlandirmak istiyorum" diye konustu.



"Hedefim olimpiyatlar"

Hedeflerinden bahseden Basanci, "Hedeflerimde her sporcunun hayali olan olimpiyatlar var. Yine yeniden dünya sampiyonlugu yasamak istiyorum. Elit A Class’ta da dünya ve Avrupa sampiyonu olmak istiyorum. Bu spora baslamamda en büyük vesile hocam, çok degerli olan antrenörüm. Kendisi bendeki isigi fark edip yilmadan, azmederek bu basariyi elde etmemi sagladi. Çok çalismami ve asla pes etmemi sagladi sag olsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA