Fatih Karagümrük Ile Fenerbahçe 14. Randevuda

Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük yarin oynayacaklari maçla birlikte Spor Toto Süper Lig’de 14. kez rakip olacak. Söz konusu karsilasmalarda sari-lacivertliler 9 defa kazanirken, kirmizi-siyahlilar ise rakibini 1 kez maglup etti.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasinda Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe, yarin saat 20.30’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karsi karsiya gelecek. Ligde geride kalan haftalarda sari-lacivertliler, 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 maglubiyetle aldigi 54 puanla 2. sirada bulunuyor. Kirmizi-siyahlilar ise 8 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 maglubiyet sonucunda topladigi 34 puanla 9. sirada yer aliyor.

14. randevu

Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 13 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda sari-lacivertliler 8 defa sahadan galip ayrilirken, kirmizi-siyahlilar ise 1 kez kazandi. 4 karsilasma ise berabere sona erdi. Öte yandan Fenerbahçe, rakibine 64 yildir maglup olmuyor. Rekabette Fenerbahçe, 22 gol atarken, Karagümrük 15 kez gol sevinci yasadi.

Iki takim arasinda ligin ilk yarisinda Kadiköy’de oynanan ve gol düellosuna sahne olan müsabaka 5-4’lük skorla Fenerbahçe’nin üstünlügü ile sona erdi. Bu sonuç ayni zamanda bu sezonun en gollü maçi olarak kayitlara geçti.

Deplasman karnesi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon dis sahada 12 karsilasmaya çikti. Bu mücadelelerde 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Kanarya, 26 puan topladi. Rakip filelere 26 gol atan sari-lacivertliler kalesinde 11 gol gördü. Fenerbahçe, deplasmanda oynadigi son 6 müsabakada ise maglubiyet yüzü görmezken; 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Sari-lacivertlilerde 8 futbolcu sinirda

Fenerbahçe’de 8 futbolcu sari kart ceza sinirinda yer aliyor. Sari-lacivertlilerde Ferdi Kadioglu, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Emre Mor, Miha Zajc, Willian Arao, Enner Valencia ve Osayi Samuel ceza sinirinda bulunan isimler. Bu futbolcular kart görmeleri durumunda 29. hafta iç sahada oynanacak Ankaragücü maçinda cezali duruma düsecek.

Mert Hakan cezali, 5 oyuncu sakat

Fenerbahçe’de Fatih Karagümrük maçi öncesinde bir futbolcu cezali durumunda bulunuyor. Sari-lacivertlilerde geçtigimiz hafta Kadiköy’de oynanan Besiktas derbisinde sari kart gören Mert Hakan Yandas cezali duruma düstü. Mert Hakan, bu müsabakada takimini yalniz birakacak.

Sari-lacivertlilerde sakatligi bulunan Luan Peres, Jayden Oosterwolde ve Joshua King’in bireysel tedavileri sürüyor. Michy Batshuayi, dün yapilan antrenmanda bireysel çalismalara basladi.

Ön çapraz bag yaralanmasi nedeniyle ameliyat olan Lincoln Henrique de kadroda yer almayacak.

Davide Biraschi kirmizi kart cezasindan dolayi yok

Fatih Karagümrük’te ise Italyan futbolcu Davide Biraschi’nin kirmizi kart cezasi var. Biraschi geçen hafta deplasmanda oynadiklari Istanbulspor karsilasmasinin son dakikalarinda gördügü iki sari kart sonucunda kirmizi kartla oyun disi kalmisti. 28 yasindaki futbolcu Fenerbahçe müsabakasinda takiminin yaninda olamayacak.

Fatih Karagümrük’te eksikler

Fatih Karagümrük’te sakatliklari devam eden Efecan Mizrakçi ve Emir Tintis kadroda yer almayacak. Karagümrük’te; Otabek Shukuruv, Andrea Bertolacci, Matteo Ricci, Ebrima Colley ve Lawrence Nicholas, sari kart ceza sinirinda bulunuyor. Bu isimler Fenerbahçe müsabakasinda kart görmeleri durumunda Ümraniyespor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Abdulkadir Bitigen düdük çalacak

Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe arasinda oynanacak müsabakayi hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardimciliklarini Kemal Yilmaz ve Mustafa Savranlar yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Suat Arslanboga olacak.

Kaynak: İHA