Fatih Karagümrük, Fenerbahçe Karsisinda Seriye Devam Etmek Istiyor

Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasinda sahasinda oynayacagi Fenerbahçe karsisinda 11 maçlik yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasinda Fatih Karagümrük, yarin saat 20. Fenerbahçe’yi konuk edecek. Ligde kirmizi-siyahlilar 8 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 maglubiyet ile topladigi 34 puanla 9. sirada yer aliyor.

Karagümrük tek galibiyetini 1959 yilinda aldi

Iki ekip arasinda Süper Lig’de bugüne kadar oynanan 13 maçta Fenerbahçe 8, Fatih Karagümrük ise 1 galibiyet aldi. 4 müsabakada da taraflar sahadan 1’er puanla ayrildi. Karagümrük, rakibi karsisinda ligde aldigi tek galibiyeti 1959-1960 sezonunda elde etti.

Karagümrük’te hedef seriyi devam ettirmek

Andrea Pirlo’nun ögrencileri, Süper Lig’deki 11 maçlik yenilmezlik serisine devam etmek istiyor. Kirmizi-siyahlilar, ligde oynadigi son 11 müsabakada 5 galibiyet, 6 beraberlik elde etti. Fatih Karagümrük, bu süreçte Trabzonspaor, Kayserispor, MKE Ankaragücü, Sivasspor ve Istanbulspor’u maglup ederken, Konyaspor, Kasimpasa, Alanyaspor, Besiktas, Giresunspor ve Medipol Basaksehir karsilasmalarinda ise berabere kaldi. Istanbul temsilcisi, geride kalan 11 maçta 27 kez rakip fileleri havalandirirken, kalesinde ise 18 gole engel olamadi.

Fabio Borini ve Mbaye Diagne, takimi sirtliyor

Karagümrük, bu sezon Süper Lig’de 52 gol kaydetti.

Kirmizi-siyahlilar, 63 gollü Fenerbahçe ve 54 gollü lider Galatasaray’in ardindan bu alanda en iyi performansi sergileyen üçüncü takim konumunda bulunuyor. Karagümrük’te Mbaye Diagne ve Fabio Borini, toplam 31 gol kaydederek takimin gol yükünü çekiyor. Ligde Diagne 24 maçta 16 gol atip, 5 asist yaparken, Italyan Borini ise 24 müsabakada 15 kez gol sevinci yasarken, 8 de asistlik katkida bulundu.

Kaynak: İHA