Erzincan'da Oynanan Basketbol Sampiyonasinda Liseliler Ter Döktü

Erzincan’da Okul Sporlari 2022-2023 yili faaliyet programinda yer alan 3x3 Basketbol Gençler Il Sampiyonasi müsabakalarinda liseli sporcular ter döktü.

Okul Sporlari 2022-2023 yili faaliyet programinda yer alan 3x3 Basketbol Gençler Kiz/Erkek Il Sampiyonasi müsabakalari Merkez Spor Salonu’nda 6 takimin katilimiyla yapildi. Toplamda 10 dakika süren karsilikli 3 kisi ve tek potada oynanan müsabakalarda liseli gençler kiyasiya mücadele ediyor.

3x3 basketbol karsilasmalarinin Erzincan’da il defa okullar arasinda oynandigini belirten Beden Egitimi Ögretmeni Kenan Bektas, ileri ki yillarda bu spora ilginin ve katilimin daha çok olacagini söyledi.

Bektas IHA muhabirine yaptigi açiklamada, “2022-2023 Okul Sporlari Faaliyet Programinda yer alan 3x3 Basketbol Liseli Gençler Il 1’nciligi müsabakalari baslamis durumda. Ilimizde bu müsabakalara 3 kiz 3 de erkek takimi katildi.

Müsabakalar sonucunda 1’nci olan okul takimlarimiz, lise takimlarimiz, 9 Mayis’ta Erzincan disinda oynanacak olan grup müsabakalarinda Erzincan’imizi tesmil edecekler. Inaniyorum iki önümüzde ki yillarda bu tür müsabakalara katilim daha fazla olur. Bildigim kadariyla 3x3 Basketbol müsabakalari ilimizde ilk defa oynaniyor. Ondan dolayi da biraz ilgi az olabilir, takim sayisindan bahsediyorum ama önümüzde ki yillarda bu takim sayisinin artarak devam edecegini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA