Boluspor-Bodrumspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1.Lig’in 31. haftasinda oynanan Boluspor-Bodrumspor maçinin ardindan iki takimin teknik direktörleri basin toplantisinda müsabakayi degerlendirdi.

Lig’in 31. haftasinda Boluspor, konuk ettigi Bodrumspor’a ikinci yarida yedigi gollerle 4-1 maglup oldu. Maçin ardindan her iki takimin teknik direktörleri basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Maglup duruma düserek disiplini bozmadiklarini ve istedikleri oyunu oynadiklarini vurgulayan Bodrumspor Teknik Direktörü Ismet Tasdemir, “Maçtan önce düsündügümüzde zor bir karsilasmaydi. Boluspor da Samsunspor maçi hariç çikista olan bir takimdi. Keçiören ve Denizlispor’u yendi. Bizde geçen hafta galip gelmistik. Dolayisiyla yerimiz itibariyla kritik bir maçti. Iyi hazirlandigimiz, düsündüklerimizin, çalistiklarimizin hepsini sahada uyguladigimiz bir maç oldu. Maglup duruma düstük. Oyun disiplininden hiçbir ödün vermeden istedigimiz oyunu oynayarak maçi kazandik” dedi.



“Bu kadar hataya da hiçbir plan, hiçbir taktik dayanmiyor”

Bireysel hatalara hiçbir taktigin dayanmayacagini söyleyen Boluspor Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer, “Tabii maçin önemi ve degerini bilerek maça hazirlandik. Oyuncularim aslinda bunun farkindaydi. Motivasyonlar da oldukça iyiydi. Ilk yarida skor avantajini yakaladik. Ikinci yari maça çikarken Samsun maçinda yasadigimiz seyi tekrar yasamayalim diye bu uyarilarda bulunduk. Bu plani da yaptik. Oyuncular da maça çikarken ikinci yarida yine oldukça motiveydiler. Ama maalesef ayni dejavuyu sürekli yasiyoruz. Samsun maçinda aynisi oldu. Hatta Tuzla maçinda da yine penalti, kirmizi kart. Yani üç maçi da penalti yiyerek maçi kaybetmis olduk. Bütün skoru avantajini kaybettikten sonra da aslinda sonrasiyla alakali verdigimiz reaksiyon çok olumlu degil. Bu konuda tabii gereken uyarilara gereken çalismalari yapmamiza ragmen bu kadar bireysel hataya hiçbir taktik, hiçbir plan çok dayanmaz. Hani bir tabir vardir. Bu kadar sicaga kar dayanmaz. Maalesef bu kadar hataya da hiçbir plan, hiçbir taktik dayanmiyor. Bunu bir sekilde çözmek lazim. Takimin yine iddiasi, hedefi devam ediyor. Ama iki maçta da çok önemli avantaj kaybettik” dedi.



“Taraftarlar hakli”

Öte yandan skor 4-1’e gelince taraftarlardan yükselen ‘istifa’ sesleri hakkinda da konusan Bilazer, “Taraftarlar hakli. Yani iki maçtir 5-1 ve 4-1’lik maglubiyeti kendi sahamizda çok kabul edilebilir bir sey degil. Onlar da iyi bir oyun, iyi bir skor bekliyorlardi ama biz parça parça bunu yapabildik. Iki maçta da onlarin o tepkisine bir sey diyemem. Çünkü haklilar. Bu iç sahada. Böyle bir durumdayken bu avantaji kaybetmek hiç kimsenin kabul edecegi bir durum degil” diye konustu.

Kaynak: İHA