Erzincan'da Minik Tekvandocular Yetisiyor

Okul sporlari faaliyet programinda bulunan Tekvando Küçük Kizlar ve Erkekler kategorisinde yapilan müsabakalar tamamlandi. Maçlara 25 sporcu katilim gösterdi. 1’nci olan sporcular grup müsabakalarinda Erzincan’i temsil etmeye hak kazandi.

Okul Sporlari Erzincan’da tüm heyecaniyla devam ediyor. Tekvando Küçükler Il 1’nciligi müsabakalari sona erdi. Merkez Spor Salonu’nda yapilan müsabakalara farkli okullardan 25 sporcu katildi.

Düzenlenen karsilamalar neticesinde 1’nciligi elde ederek madalyalarini alan sporcular Igdir’da yapilacak olan Dogu Gruplari Türkiye Sampiyonasi’na gitmeye hak kazandi.

Fahri Tekvando Antrenörü Murat Yetis, Erzincan’dan Türkiye ve olimpiyat sampiyonu çikarmayi hedeflediklerini belirterek, “Küçükler Erzincan Il Seçmelerini yapiyoruz. Burada 1’nci olanlar Igdir’da tekrardan maça çikacaklar. Dogu Gruplari Türkiye Sampiyonasi’na gidecek olanlar bunlar. Maçlarimiz bitti su anda da madalya törenimiz var. Erzincan için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Erzincan’da su anda 3 tane kadrolu antrenörümüz, 2 de fahri antrenörümüz var aktif olarak bu sporu yaptiran. Elimizden geldigince çalisarak Erzincan’dan da dünya sampiyonu ve olimpiyat sampiyonu çikarmak için gayret ediyoruz” dedi.

5 yildir tekvando sporunu yapan ve Erzincan’dan 1’nci olarak Igdir’da düzenlenecek sampiyonaya gitmeye hak kazanan Safinaz Meltem Özmen ise, “Tekvando yarismasinda minikler arasindan birinci oldum. Igdir’da ki yarismada da yapabildigimin en iyisini yapmaya çalisacagim. Büyüdügümde de Türkiye sampiyonu olmak istiyorum” diye konustu.

Düzenlenen müsabakalarin ardindan derece elde eden sporculara madalyalarini antrenörleri tarafindan takdim edildi.

Kaynak: İHA