Ameliyat Olduktan 2 Gün Sonra Türkiye 2.'Si Oldu

Denizli’de mevsimlik isçi olarak ormanda çalisirken kamyona yüklenen tomrugun altinda kalmasi sonucu sol bacagini kaybeden eski güresçi Hakan Dag, böbrek tasi ameliyat olduktan 2 gün sonra Türkiye 2.’si olarak basarilarina bir yenisini daha ekledi.



Acipayam ilçesinde yasayan 36 yasindaki güresçi Hakan Dag, mevsimlik isçi olarak ormanda çalisirken, kamyona yüklenen tomruklardan birinin üzerine düsmesi sonucu yaralandi. Hastaneye kaldirilan Dag’in sol bacagi yapilan tüm müdahalelere ragmen diz üstünden kesildi. Yaklasik 1,5 yil süren tedavinin ardindan Dag, sonrasinda protez bacakla yasamaya basladi.

Yasadigi zor günlere ragmen spora olan ilgisini bir an olsun bile kaybetmeyen Dag, haltere merak sararak hayatinin degismesine neden olan tomruklarla idman yapmaya basladi.

Azmiyle herkesi kendine örnek birakan Dag, engelsiz rakiplerini dahi geride birakip Türkiye’de 5 kez halter sampiyonu oldu.

Hastaneden çikip sampiyonaya gitti

Basarililarini sürdüren engelli sporcu Hakan Dag, 5 Nisan’da Istanbul’da baslayan 8. Türkiye Poverlifting (Güç) Sampiyonasinda Denizli’yi temsil etti. 4 Nisan’da böbrek tasi ameliyati olan Dag, hastaneden çikip Istanbul’da giderek dün aksam podyuma çikti. Ameliyatli olmasina ragmen engeliz rakiplerini de geride birakan Dag, Singil Benc kategorisinde 135 kilo kaldirarak Türkiye 2.’si oldu.

Yasadigi saglik sorununa aldirmadan katildigi sampiyonada önemli bir derece elde eden Hakan Dag, “Geçen yil Türkiye sampiyonu oldugum Türkiye Powerlifting Sampiyonasi’nda, bu yil 2 gün önce ameliyat olmama ragmen engelsiz rakiplerimi yenerek Türkiye 2.’si oldum. Elde ettigim bu basariyi bana destek olanlara armagan ediyorum. Hedefim Avrupa ve dünya sampiyonalari. Madalya kazanmaya devam ederek Denizli ve Acipayam’i hem yurt içinde hem de yurt disinda temsil etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA