Okan Buruk Açiklamasi 'Kafamizi Kaldirip Devam Edecegiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupasi’ndan elendikleri için üzgün olduklarini belirterek, "Kupayi kazanmak istiyorduk. Bundan sonraki fikstürümüz bizim için daha iyi olacak. Kafamizi kaldirip devam edecegiz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Finali’nde Galatasaray evinde karsilastigi Medipol Basaksehir’e 3-2 yenildi ve kupaya veda etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün maça iyi baslayan taraftik. Ilk yarida daha üstün olan taraftik. Rakibimiz uzun paslarla kalemize gelmeye çalisti. Basaksehir oyunun disinda oynadi. Rakip kalede pozisyona girmemize ragmen kalemizde de pozisyon verdik. Burada 2 gol yedik. Ilk yari dolu dolu geçti. Ikinci yariya da istekli basladik, 2-2’yi bulduk. Yine gol pozisyonlarina giren taraftik. Savunmada yasadigimiz problemlerden birini yasadik ve 3. golü yedik. Ikinci yari penalti pozisyonu vardi. Bana göre, rakibin kolunun topa dogru kalkmasi bana göre net bir penalti gibi geldi. Bunlari da konusmaminiz gerekiyor. Hakem penalti vermedi dediginiz zaman PFDK’ya sevk ediyorlar. Çok demokratik bir ortamda çalismiyoruz. Çok fazla hakemi ve pozisyonlari degerlendiremiyoruz. Maçin genelinde istekli olan taraftik. Rakibimiz oyunu dogru oynadi. Basaksehir’i tebrik etmek istiyoruz. Bugün kazanamadigimiz için üzüntüsünü yasiyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

"Bu açiklamalara sevindik"

Merkez Hakem Kurulu Baskani Lale Orta’nin açiklamalarinin hatirlatilmasi üzerine Buruk, "Bu açiklamalara sevindik. Çünkü merak ediyorduk. Bunlar bizim gözümüzde yüzde 100 kirmizi kartimiz vardi. Net bir sekilde herkesin gördügü sey. Bunlarla ilgili merakimiz giderildi. Yapilan kararlarin yanlis oldugu, dogrusunun kirmizi kart oldugu, iki takimin da 10 kisi kalmasi gerektigini açikladi.

Buna da sevindim. Geçen maçtan sonra bununla ilgili bir çagri yapmistim, merak ediyoruz diye. Bu yüzden PFDK’ya sevk edildim. Ne hakaret ne baska bir sey var. Sadece merakimi bildirdim. Lale Orta da benim de ismimi vererek, cevap verdi. Onun yaninda PFDK’da yargilanacagim. Çok fazla da bu konularda konusmak istemiyorum. Insallah bundan sonraki haftalarda yapilmaz. Her takim için ayni seyi dileyecegim. Aslinda çok basit seyler. Telefondan seyretsen pozisyonun ne olup, olmadigini görüyoruz. Bu kadar görüntü varken hatalarin yapilmasi herkesi üzüyor. Direkt kötü niyet aramiyoruz. Bununla ilgili açiklamalar yapildi. Artik çok da kolay, önünüzde 8-10 kameranin görüntüsü var" seklinde konustu.

12 maç sonra 11’de baslayan genç futbolcu Kazimcan Karatas’in performansinin sorulmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Genel olarak iyi buldum. Maç eksigi önemli bir sey. Zorluk derecesi yüksek olan bir maça çikiyorsunuz. Ilk maçi, bunun üzerinde heyecani da zaman zaman olabiliyor. Genel olarak performansi kötü degildi, performansindan memnunum" diye cevap verdi.

"Sampiyonluk yolunda bundan daha iyisini yapmamiz gerektigini biliyoruz"

Genel olarak oyunlarinin iyi oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Belli bir süreçten geçtik. Bundan sonra daha iyi oyunlar ortaya koyacagimizi düsünüyorum. Maç eksikligi olanlar var, Mertens, Zaniolo ve Midtsjögibi. Bu oyunculari bir sekilde bugün sahaya sürdük. Onlar için de sahamizda oynadigimiz maç sans. Sonuç daha iyi olabilirdi. Genel olarak iyi yoldayiz. Ligde önde gidiyoruz. Hedefimiz sampiyonluk. Sampiyonluk yolunda da bundan daha iyisini yapmamiz gerektigini biliyoruz" dedi.

Basaksehir karsisinda çok da degisiklikler yapmadigini söyleyen Buruk, "Milot ve Vitor iki tane mili maç oynadi. Geldiler bizle de maç oynadi. Yorgunluklari ve agrilari vardi. Bugün onlari riske etmek istemedik. Kadro olarak bence iyi bir kadro ile sahaya çiktigimiz düsünüyorum. Sampiyonluk yolunda çok önemli haftalar geliyor. Önümüzdeki haftadan sonra çok yogun bir maç trafigi bizi bekliyor. 1 haftada 3 maç oynayacagiz. Orasi için de oyuncularimizi hazir halde tutmak istedik" açiklamasinda bulundu.

"Kafamizi kaldirip devam edecegiz"

Bu sonucun ligde durumlarini nasil etkileyeceginin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Ligde 6 puan öndeyiz. Bazen her seyde bir hayir vardir. Bardagin bos tarafina bakarsak bizim için bu tur önemliydi. Kupayi kazanmak istiyorduk. Bundan sonraki fikstürümüz bizim için daha iyi olacak. Kafamizi kaldirip devam edecegiz. Hafta sonu maçimiz yok. Oyuncularimda da bir motivasyon oluyor. Bugün yine verilen kararlara, soyunma odasinda oyuncularimdan büyük tepkiler var. Bu reaksiyonu da ligde daha güçlü bir takim olarak daha güçlü bir oyun olarak gösterecegiz. Gerektiginde herkesi yenmek gerekiyor. Onlar da kizginlar, sinirliler. Haftalardir yasadiklarimizin karsisinda kizginlar, sinirliler. Bunu da futbol olarak daha olumlu bir sekilde sahaya koyacagimizi düsünüyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA