Konyaspor Basketbol Basantrenörü Can Sevim Açiklamasi '7 Maçimiz Kaldi, Hepsi Bir Final Bizim Için'

Konyaspor Basketbol Basantrenörü Can Sevim, ligde kalan 7 maçin da kendileri için final niteliginde oldugunu belirterek, “Ligde kalma yolunda hesaplara bakacak olursak en azindan 4 galibiyet almaliyiz ki isi garantileyebilelim. 2 galibiyet ligde tutabilecegi gibi, 4 galibiyet de ligde tutamayabilir” dedi.

Türkiye Basketbol Süper Lig’inin son sirasinda yer alan Konyaspor Basketbol, ligde kalma umutlarini sürdürüyor. Yesil-beyazli ekip için kalan her maç final niteligi tasirken, bu dogrultuda 24. haftada iç sahada oynanacak Darüssafaka maçinin hazirliklarina takima yeni katilan Basantrenör Can Sevim yönetiminde devam edildi. Selçuklu Belediyesi Uluslararasi Spor Salonu’nda yapilan antrenman öncesi Can Sevim ve basketbolculardan Sinan Saglam basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Koç Sevim, “7 maçimiz kaldi ve hepsi bir final bizim için. Bu suurla oynama zorunlulugumuz var. Kolay veya zor maç gibi seçme lüksümüz yok. DAÇKA da bu maçlar içerisinde çok zorlu olanlardan birisi kesinlikle. Çok sert bir rakibimiz var, çok agresif oynuyorlar. Hem savunmada hem hücumda çok fiziksel bir oyun yapilari var. Ayni sekilde karsilik vermek zorundayiz. Özellikle savunmada fiziksel temas içerisinde kalarak karsilik verirsek ancak DAÇKA düzeyinde sertlik yaparsak bu maçi kazanma sansimiz olabilir” cümlelerine yer verdi.

“Daha istekli, daha arzulu olma zorunlulugumuz var”

Takima yeni geldigini ve durumun farkinda oldugunu belirten Sevim, “Takimi sezon içerisinde de izleme sansim olmustu. Kendime ve sistemime, yapacagimiz islerle degisebilecegine inanarak geldim buraya. Tabii ki çok kisitli bir zamanimiz var. Bir anda her seyi degistirmek kolay olmuyor. Elimizden geleni yapiyoruz ama daha istekli, daha arzulu olma zorunlulugumuz var. Bu mantalitenin degismesi lazim. Onun disinda savunma ya da hücum anlaminda yaptigimiz islerin geçmise oranla daha iyi oldugunu düsünüyorum. Ama kesinlikle istek ve arzu, mücadele anlaminda daha fazlasini koymamiz lazim sahaya” seklinde konustu.



“4 galibiyet almaliyiz ki isi garantileyebilelim”

Matematiksel olarak 2 galibiyetin kendilerini ligde tutabilecegini söyleyen Basantrenör Sevim, “Rakiplerin kaç maç kazanacagiyla dogrudan orantili bu. Ama yaptigimiz hesaplara bakacak olursak en azindan 4 galibiyet almaliyiz ki isi garantileyebilelim. 2 galibiyet ligde tutabilecegi gibi, 4 galibiyet de ligde tutamayabilir” ifadelerini kullandi.

Enerjiye ihtiyaçlari oldugunu kaydeden Can Sevim, “Bu mücadeleyi saglayabilmemiz için, taraftarin verecegi pozitif enerji, takimla beraber savunma yapmasi çok önemli. Buna çok ihtiyacimiz var. Taraftarimiz salonu doldurur ve o destegi verirse bu istedigimiz savunmayi daha kolay yapariz” dedi.



Sinan Saglam: “Kaybetmekten sikildik”

Darüssafaka’ya karsi zorlu bir karsilasmanin kendilerini bekledigini aktaran Sinan Saglam ise, “Çok sert oynayan ve formda oynayan bir ekip. Bizim de artik önümüzdeki bütün maçlari kazanmaktan baska çaremiz yok. Bütün oyuncu grubu, teknik ekip bunun farkinda ve ona göre çalisiyoruz. Elimizden geleni yapip kazanmaya çalisacagiz. Oyuncu grubu olarak kaybetmekten sikildik. Sinir bozucu bir durum. Aralarda çok sansiz maglubiyetlerde vardi, bizlerin tamamen kötü oynadigimiz maçlarinda ardindan gelen maglubiyetlerde var. Kötü gidisata son verip, kazanmaya baslamak istiyoruz” diye konustu.



“Taraftarimiza çok ihtiyacimiz var”

Devre arasinda takima katildigini ve takima çabuk adapte oldugunu anlatan Saglam, “Oyuncu grubu ve teknik ekip beni çok iyi karsiladi. Çok çabuk sekilde adapte olabildim. Kendi yapabildiklerimi yapabiliyorum sahada. Ben daha çok savunma odakli oynayan ve sertlik veren bir oyuncuyum. Onu sahaya yansitabildigimi düsünüyorum. Konyaspor taraftarinin bana karsi bir sevgisi var, benim de onlara karsi var. Gerçekten onlara çok ihtiyacimiz var. Özellikle iç sahadaki karsilasmalarda destekleri bizler için çok önemli. Onlarla birlikte bu kötü dönemin üstesinden gelecegiz” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA