Karsiyaka Gazi Anadolu Lisesi, Sporcu Yetistirmeye Devam Ediyor

Izmir Karsiyaka’nin köklü okullarindan biri olan Karsiyaka Gazi Lisesi, Bursa’da gerçeklestirilen Türkiye Salon Sampiyonasi’nda birçok bransta derece elde edip madalya kazandi.

Izmir Karsiyaka’nin köklü okullarindan biri olan Karsiyaka Gazi Lisesi, Donanmaci Mahallesi’nden Karsiyaka Zübeyde Hanim Mahallesi’ne tasindi. Okul daha önce fiziksel imkanlari dahilinde sahip oldugu kapali spor salonu, hali saha ve spor bahçesi sayesinde kendi ögrencileri de dahil birçok ögrenciye ev sahipligi yapmisti. Su anda misafir bulundugu Zübeyde Hanim Mahallesi’nde egitim ögretime devam eden lisenin, spor salonu olmamasina ragmen basarili sporcu yetistirme konusunda özverili çalismalari devam ediyor.

Karsiyaka Gazi Anadolu Lisesi, Bursa’ya damga vurdu

Bursa’da gerçeklestirilen Türkiye Salon Sampiyonasi’nda Sirikla Yüksek Atlama Türkiye ikincisi 9. sinif ögrencisi Kuzey Kaplan, ayni dalda Türkiye üçüncüsü de yine 9. Sinif ögrencisi Nazim Yetgin oldu. Elif Avci, Aerobik Jimnastik Aerodans Türkiye Sampiyonasi’nda 15-17 yas kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu ve Milli Takim kampina katilmaya hak kazandi. Damla Yildiz, 18 Mart Çanakkale Sehitleri Anma Tekvando Yarismasi’nda Izmir il ikincisi oldu. Mert Karul, Ocak ayinda gerçeklestirilen Okullararasi Tekvando müsabakasinda Izmir il Ikincisi oldu ve Afyonkarahisar’da yapilacak Türkiye Sampiyonasi’nda okulunu temsil etmeye hak kazandi. 9. Sinif ögrencisi Muhammet Islam Inan, Okul Sporlari tenis bransinda Izmir ikincisi oldu.

Beyza Arslan, Ceylin Dogan, Damla Yildiz, Ecrin Sahin, Talha Çinar, Mert Karul ve Ece Çakmak tekvando mücadeleleri için, Berfin Eker, Muhammed Islam Inan, Hasan Rahman Korkmaz ve Inci Erol ise tenis “genç” ve “yildizlar” kategorilerinde mücadelelere hazirlaniyor. Masa tenisinde okul birincisi olan Egehan Karsu ve Ecem Hepsaman da, il ve ilçedeki müsabakalara hazirliklarini devam ettiriyor.

Karsiyaka Gazi Lisesinin ögrencileri futsal, basketbol, kros, badminton, ayak tenisi ve satranç dallarinda da çalismalarina devam ediyor. Okulun “Kizlar Yarisiyor” Projesi çerçevesinde okullar arasi dostluk maçlari yapiliyor. Selenay Uçkaç, Berfin Diribas, Bejan Tuta, Pelin Budak, Sila Selek, Ada Gökberk, Ekinsu Karatas, Zehra Iklim Uzun ve Ecem Yildirim’dan olusan Okul Kiz Voleybol Takimi da düzenli olarak çalismalarina devam ediyor.

Kaynak: İHA