Kar Sularinda Rafting Heyecani

Sirnak’ta baharin gelisiyle beraber kar sularinda rafting heyecani basladi. Buz gibi sularda antrenman yapan sporcular, yarislara hazirlaniyor.

Sirnak’in Beytüssebap ilçesinde bulunan Kato Dagi eteklerindeki Habur Çayi’nda rafting heyecani basladi.

Yüksek rakimlardaki kar eriyince cosan Habur Çayi’nda sporcular rafting yaparak yarislara hazirlaniyor. Ilçede 5 yildir faaliyet gösteren Kato Rafting ve Doga Sporlari Kulübü sporculari, buz gibi suda rafting yaparak antrenman yapiyor. Kilometrelerce kürek çeken sporcular, Sirnak ilini temsilen yarismalara katilmayi hedefliyor. Sporculardan Volkan Gökçe, günlerdir antrenman yaptiklarini ifade ederek, "Buz gibi sularda yarislara hazirlaniyoruz. Habur Çayi’nda su yükselince daha güzel oluyor. Bahar aylarinda antrenman yapiyoruz. Çok güzel geçiyor" dedi.

Kulüp Baskani Serdar Gökçe ise doga severleri Beytüssebap’a davet etti. Gökçe, "Baharin gelisiyle beraber çalismalarimiza basladik. Doga sporlari kulübü olarak rafting bransindan hem ilimizi hem de ülkemizi temsil etmek için hazirlaniyoruz. Bütün doga severleri burada rafting yapmaya davet ediyorum. Gelip buradaki harikalari görsünler" diye konustu.

Kaynak: İHA