Jorge Jesus Açiklamasi 'Maçlar Bittiginde Soyunma Odasinda Gerginlikler Olabilir'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Besiktas derbisinin ardindan soyunma odasinda Baskan Ali Koç ile tartistigi iddiasina cevap vererek, “Maçlar bittiginde soyunma odasinda gerginlikler olabilir ama belirttigimiz gibi baskanimizi çok seviyorum, güzel bir arkadasligimiz var” dedi.

Fenerbahçe, Ziraat Türkyie Kupasi Çeyrek Final Turu’nda sahasinda karsilastigi Kayserispor’u 4-1’lik skorla maglup ederek, yari finalde Sivasspor’un rakibi oldu. Maçin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Fenerbahçe için özel bir gün oldugunu vurgulayan Jesus, kadin voleybol takimi ve erkek basketbol takiminin da galibiyet aldigini hatirlatarak, “Bugün Fenerbahçe’nin galip gelmesi önemliydi yari final için. Türkiye Kupasi da bizim büyük hedeflerimizden biri. Turun yanina kaliteli oyun eklersek iyi olacakti. Ilk yari iyiydik ikinci yari daha iyiydik. Oyuncularimiz tebrik ediyorum. Ligde istedigimiz sonucu aldik ama bu sonuç bizi bozmadi oyuncular sahada iyi cevap verdiler. Futbolda bu tarz olaylar olabiliyor. Barcelona da Real Madrid’e 4-0 yenildi. Futbolda bu tarz seyler olabiliyor. Bazen elimizden bir sey gelmiyor. Bugün Fenerbahçe için özel bir gündü. Fenerbahçe Basketbol Takimimiz da Euroleague’de maçini kazandi. Kadin voleybol da finalin ilk maçini kazandi. Bugün Fenerbahçe renkleri için güzeldi” seklinde konustu.



“Ligde hiçbir sey bitmis degil, savasimizi sürdürüyoruz”

"Derbi maglubiyetinin ardindan görevi birakmayi düsündünüz mü" seklinde sorulan soruya Jesus, su yaniti verdi:

“Ben Fenerbahçe’ye gelirken belli hedeflerimiz gerçeklestirmek için geldim. Baskanla görüsürken burada ne kadar büyük bir taraftar kitlesi oldugunu söyledi.

Ben de buraya gelirken hem baskan hem taraftar için geldim. Taraftar da benim gelmemi istiyordu. Bizim için bitmis degil. Hedeflerimi gerçeklestirmek için çalisiyorum. 2 ay kaldi 6 puan gerideyiz. Ama hem kupada yari finaldeyiz hem de ligde hiçbir sey bitmis degil. Belirttiginiz düsünceyle ilgili hiçbir sey görmüyorum. Hedeflerimiz sürüyor. Ligde de savasimizi sürdürüyoruz. Önemli olan Fenerbahçe, önemli olan birlik olmamiz ben bunun için buraya geldim.”

“3 günde 1 maç yapmaya baslayinca rotasyonu daha çok yapiyorum”

Oynadiklari müsabakalarin arasi azaldiginda daha fazla rotasyona basvurdugunu söyleyen Jesus, “Haftada 1 maç yapmaya baslayinca daha az rotasyon yaptik. Dünya Kupasi arasindan önce 1 maça düsünce iki maç arasinda toparlanma süresi olmaya basladi.

3 günde 1 maç yapmaya basladik ve tekrar rotasyona basladik. Her zaman oldugu gibi 3 günde 1 maç yapinca rotasyonu daha çok yapiyorum. Bugün bunu yaptim pazartesi yine ayni seyi yapacagim” diye konustu.



“Derbide ilk yaridaki kadar iyi olamamamizin sebebi kulübede yer almamam olabilir”

Besiktas derbisinde cezali olmasindan dolayi futbolcularin eksiklik hissedebilecegine deginerek, “Joao’ya haksizlik yapmak istemem. Kulübede olunca benim neler istedigimi biliyor. Futbolda zaman zaman 1 numarali lider olmayinca oyun anlaminda oyuncular bazi seyleri kaybediyor olabilirler. Ilk yaridaki kadar iyi olamamanin sebebi bu olabilir. Bugünkü maç önemli. Iyi takima karsi oynadik. Skora baktiginiz zaman kolay gibi ama kolaylastiran oyuncularin performansi” degerlendirmesini yapti.

“Soyunma odasinda gerginlikler yasanabilir”

Jorge Jesus, Besiktas derbisindeki maglubiyetin ardindan Baskan Ali Koç ile soyunma odasinda tartistigi yönündeki iddialarin sorulmasi üzerine, “Kendimce kendi fikirleri ve yöntemleri olan bir teknik direktör oldugumu düsünüyorum. Buraya gelirken baskanimiz beni ikna etti. Teknik direktör ve futbolculara ne kadar sevgi gösterdiklerini söyledi.

Baskanla çok iyi bir arkadasligimiz var. Besiktas maçi bitince aci çekiyorduk, üzülüyorduk. Ben de soyunma odasina hemen gidemedim. Maçlar bittiginde soyunma odasinda gerginlikler olabilir ama belirttigimiz gibi baskanimizi çok seviyorum, güzel bir arkadasligimiz var” seklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA