Hollanda Kupasi'na Tadic'in, Orkun Kökçü'ye Yaptigi Hareket Sonrasi Ortalik Karisti

Hollanda Kupasi yari final turunda Ajax’in, Feyenoord’u 2-1’lik yendigi mücadeleye milli futbolcu Orkun Kökçü ile Sirp oyuncu Dusan Tadic arasinda yasanan gerginlik damga vurdu. Tadic’in, maç içinde takim arkadasi Oussama Idrissi ile birlikte saha kenarinda orucunu açan Orkun Kökçü’ye agzini isaret etmesi sonrasi iki oyuncu birbirine girdi.

Milli futbolcu Orkun Kökçü’nün formasini giydigi Feyenoord, Hollanda Kupasi yari finalinde Ajax’i konuk etti. Hollandali hakem Allard Lindhout’un yönettigi karsilasmayi Ajax 2-1’lik skorla kazanarak finale yükseldi. Ajax’in gollerini 14. dakikada Tadic ve 51. dakikada Klaassen kaydederken, Feyenoord’un golünü 45+2. dakikada Gimenez atti.

Orkun ile Tadic birbirine girdi

Mücadelenin 61. dakikasinda Orkun Kökçü ile Dusan Tadic arasinda yasanan ikili mücadelede Tadic, Orkun’u yere ittikten sonra milli futbolcu ayaga kalkip Sirp futbolcunun üzerine yürüdü. Tadic’in gerilim esnasinda maç içinde takim arkadasi Oussama Idrissi ile birlikte saha kenarinda orucunu açan Orkun Kökçü’ye agzini isaret etmesinin ardindan ise takim arkadaslari Orkun’u sakinlestirmekte zorlandi. Maçin hakemi, yasanan gerginlikten sonra iki oyuncuya da 62. dakikada sari kart gösterdi.

Tadic ile arasinda yasananlara dair konusan Orkun, "Böyle maçlarda bu siklikla olur ama konuyu büyütmemek gerekiyor. Tadic bana hakaret etmedi. Sadece normal bir tartisma oldu. Tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama duygularim tavan yapti. El hareketleri yapti ama bununla tam olarak ne demek istedigini bilmiyorum. Bundan hoslanmadim" dedi.

Öte yandan Orkun Kökçü, Hollanda Ligi’nin 26. haftasinda Johan Cruyff Arena’da oynanan maç öncesi seremonide, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere destek için üzerinde Türk bayragi bulunan pazubandi takmayi reddeden Tadic’in elini sikmamisti.

Kaynak: İHA