Eskisehir'de Kros Süper Ligi Finalleri Düzenlendi

Eskisehir’de düzenlenen Kros Süper Ligi finalinde erkeklerde Fenerbahçe, kadinlarda ise Batman Petrol Spor Kulübü sezonu zirvede tamamlayarak sampiyon oldular.

Kadinlarda 11, erkeklerde 13 takimdan olusan toplam 224 sporcunun mücadele ettigi Kros Süper Liginin finallerine Tepebasi ilçesinde bulunan Muttalip Spor Kompleksi Kros Parkuru ev sahipligi yapti. Büyük heyecana sahne olan yarismalar sonucunda erkekler, kadinlar, U20 erkekler, U20 kizlar, U18 erkekler, U18 kizlar ve karisik kategorilerinde ilk üç sira belli oldu. Süper Lig’de son üç sirada yer alan takimlar ise 1. Lige düstü.

Erkeklerde Fenerbahçe sampiyon oldu

Erkeklerde Sezgin Ataç, Ismail Tasyürek, Taner Tunçtan ve Ayetullah Aslanhan’dan olusan Fenerbahçe Spor Kulübü elde ettigi 14 puanla birinci olarak sampiyonluk kupasini kaldirma sevinci yasadi. Abdullah Tugluk, Ömer Alkanoglu, Süleyman Bekmezci ve Enbiya Yazici’dan olusan Istanbul Büyüksehir Belediye Spor Kulübü 32 puanla ikinci; Hüseyin Can, Murat Emektar, Mert Girmalegese ve Hakan Tazegül’den olusan Ankara Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) Spor Gücü ise 33 puanla üçüncülügü elde etti.

Kadinlarda Batman Spor Kulübü zirvede

Kadinlarda; Sultan Haydar, Bahar Atalay, Sümeyye Erol ve Ruken Tek’ten olusan Batman Petrol Spor Kulübü 10 puanla sampiyonluk kupasini aldi. Fenerbahçe Özlem Kaya Alici, Derya Kunur, Burcu Subatan ve Emine Hatun Mechaal Olusan takimi ile 15 puanla ikinci oldu. Gamze Bulut Duvar, Sabriye Güzel Yurt ve Dile Öztürk’ten olusan takimi ile Kasimpasa Spor Kulübü 37 puanla üçüncü sirayi aldi.

U20 erkeklerde, Fenerbahçe birinci ve ikinci, Batman Petrol Spor Kulübü ise üçüncü sirada yer aldi. U20 kadinlar kategorisinde; Fenerbahçe birinci, Istanbul Sancaktepe Spor Kulübü ikinci ve Istanbul Büyüksehir Belediye Spor Kulübü üçüncü oldu. U18 kizlarda ilk üç sira sirasiyla; Fenerbahçe, Batman Petrol Spor Kulübü ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü seklinde olustu. U18 erkeklerde kürsünün ilk basamaginda Fenerbahçe, ikinci basamaginda Batman Petrol Spor Kulübü, üçüncü basamaginda ise Kirikkale Olimpik Spor Kulübü yer aldi. Karisik bayrak yarisinda ise; Batman Petrol Spor Kulübü birinci, Gaziantep Belediye Spor Kulübü de ikinci oldu.

Sampiyon olan takimlara madalyalarini ve kupalarini Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar ile Eskisehir Il Gençlik ve Spor Müdürü Osman Ercan takdim etti.

Kaynak: İHA