Bu Berberi Görenler Dilek Agaci Saniyor

Tokat’ta bulunan bir berberin atki meraki müsterilerini de etkiledi, her müsteri dükkana bir atki asar oldu.

Tokat merkezde bulunan bir berber 6 yil önce arkadasiyla zitlasmasi sonucunda atki koleksiyonu yapmaya basladi.

6 yilda duvarlara asilarak biriken atkilari gören müsterileri ise saskinligini gizleyemedi. 65 farkli takimin atkisi bulunan berber dükkanina müsteri olarak gelip kendi takiminin atkisi olmadigini görenlerde atki asmaya basladi.

Berber dükkaninin sahibi Murat Taskin’a ise bir çok yerden atki gelmeye devam ediyor. Her atkinin ayri bir hikayesi oldugunu söyleyen Taskin, müsterilerinin tipki dilek agaci gibi dükkana atki asmak için geldiklerini belirtti.



"Burayi görenler dilek agaci gibi getirip atki asiyor"

16 yildir berberlik yaptigini ve 6 yildir atki biriktirdigini belirten Murat Taskin, "Atkilari biriktirme merakim 6 yil önce basladi.

Bir arkadasim ile konusurken atki koleksiyonu yapalim gibisinden bir iddiaya girdik, sonuç buraya kadar geldi. Bu atki merakim arkadasimla zitlasma ile basladi.

O dört atki da kaldi benim koleksiyonum da buraya kadar geldi. Suanda yaklasik olarak 65 takimin atkisi var. Avrupa ligi, süper lig, 2. Ligden ve amatör ligde mücadele eden takimlardan var. Tokat’tin ilçe takimlarindan var. Burayi görenler dilek agaci gibi getirip atki asiyor. Benim ilçemin veya sehrimin takiminin da atkisi olsun diyerek getiren çok oluyor. Görenler sasiriyor, her takimin atkisi var mi diye soran çok oluyor. Kendi tuttugu takimin atkisi olsun isteyenler kendisi getiriyor asiyor buraya. Arkadasini arayip sizin takimin burada atkisi yok gönder diyenlerde oluyor" seklinde konustu.



"Her atkinin bir hikayesi var"

Her atkinin bir hikayesi oldugunu belirten Taskin, "Yabanci takimlardan çok fazla sayida yok ancak anlami olan çok fazla var. Bir abimiz vardi Ukrayna’ya gezmeye gitmis, orada Dinamo Kiev ile Olimpiakos’un sampiyonlar ligi maçina gitmisler. Orada aklina gelmis takimlarin atkisini alip getirdi bizde astik buraya. Üniversitede Serhat hocam var, o yurt disina seminerlere gittiginde getiriyor. Polonya’ya gitmisti oradan bir atki getirdi. Almanya’dan bir gurbetçi abimiz var. hanover96 takiminin atkisini getirdi. Dükkanin önünden geçen kadinlar görüyor içeri girip bakiyor, yazma gibisinden benzetmeler oluyor. Hepsinin bir hikayesi var, benim arkadasimdan olmayan atkilari istedim Basaksehir’in atkisini gönderdi. Benim burada yok dedigim atkilari getiriyorlar. Bir arkadasim Kasimpasa’da saka mahiyetine Kasimpasa tesislerine gidiyor Kasimpasa tesislerinde izinsizce bir atki aliyor. Hepsinin bir anlami var. Bütün atkilar içerisinde para verip de aldigim tek atki da Kayserispor’un atkisi “dedi.

Kaynak: İHA