BAL Ligi Müsabakasinda Kavga

BAL 3. Grup 24. haftasinda DSI Karadenizspor ile Rize Il Özel Idarespor arasinda oynanan maçin ardindan kavga çikti.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 24. hafta karsilasmalarinda Rize Özel Idarespor ligin ilk devresinde sahasinda 3-2 maglup ettigi Trabzon ekibi DSI Karadenizspor ile deplasmanda karsi karsiya geldi. Maçin 22’nci dakikasinda Mehmet Gündüz’ün kaydettigi golle 1-0 Rize Özel Idarespor’un üstünlügüyle biten maçin ardindan kavga çikti. Maçin ardindan çikan tartismalar nedeniyle DSI Karadenizspor’da Erdinç Gedikli, Celal Ustaoglu, Kenan Yagiz Atmis, Cihat Çakmak, Dogukan Bülbül, Ismail Avci olmak üzere 6 sporcu kirmizi kart görürken, Il Özel Idarespor’da ise Halil Rahman Üzümcü kirmizi kart gördü. Tekme ve yumruklarla maruz kalan Rize Özel Idaresporlu oyuncular ve yöneticiler çesitli yerlerinden yaralandi.

Maç sonrasinda çikan tartismalar nedeniyle bir açiklama yayinlayan Rize Özel Idarespor, saldiriyi kinadi. Yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“TFF Bölgesel Amatör Lig 3. Grup 24. haftasinda Trabzon Ahmet Suat Özyazici Stadi’nda 5 Nisan 2023 Çarsama günü DSI Karadenizspor ile oynadigimiz müsabaka esnasinda ve sonrasinda rakip takim tarafindan yöneticilerimize, teknik heyetimize ve sporcularimiza yönelik saldiriyi siddetle kiniyoruz. DSI Karadenizspor’un fair-play ruhundan ve sporun birlestirici kültüründen nasibini almamis yardimci antrenörleri, masörleri, saha içinde ve disinda bulunan yöneticileri ve sporcularinin sporcularimizin hayatini tehlikeye atacak düzeydeki saldirgan davranislari kesinlikle kabul edilemez. Bu zihniyetin ne Türk futboluna ne de iki komsu sehrin birlikteligine hiç bir yararlari olmadigi gibi fazlasiyla zarar verdigini belirtmek isteriz. Bu tür kisilerin ne Trabzon’u ne de Karadeniz’i temsil etmedigini biliyor, iki kardes sehrin dostluguna gölge düsürmeye çalisan bu tür hareketleri reddediyoruz. Bize yapilan bu hain ve asagilik saldirinin karsiligini misli ile vermek gibi bir niyet ve çaba içerisinde asla olmayacagiz. Lakin bu tür olaylarin bir daha yasanmamasi için bu saldiriyi gerçeklestiren sahislarin Türk futbolu ve Trabzon’dan temizlenmesini temenni ediyoruz. DSI Karadenizspor Baskan ve sorumlularinin, futbol camialarinda asla yerleri olmamasi gereken bu kisilere karsi geregini yapacagini umut ediyor, konunun takipçisi olacagimizi kamuoyuna bildiririz.”

Kaynak: İHA