Bakan Kasapoglu, Türkiye'nin Euro 2028 Ve 2032'Ye Adaylik Dosyasini Imzaladi

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, 2028 ve 2032’de gerçeklestirilecek Avrupa futbol sampiyonalarina Türkiye’nin ev sahipligi yapmasi için adaylik dosyasini imzaladi. Adaylik dosyasi 12 Nisan’da Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan UEFA’ya sunulacak.

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Türkiye’nin 2028 ve 2032’de gerçeklestirilecek Avrupa futbol sampiyonalarina ev sahipligi yapmasi için adaylik dosyasini imzaladi. Bakan Kasapoglu, adaylik dosyasini imzalayarak Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) gönderdi. Dosya, 12 Nisan 2023 tarihinde TFF tarafindan UEFA’ya sunulacak. Dosyada, Türkiye’de organizasyonun gerçeklestirilecegi stadyumlar, konaklama, ulasim ve sehir altyapilari basta olmak üzere birçok detayli bilgi de yer aliyor.

UEFA, 2028 ve 2032’deki Avrupa futbol sampiyonalarina ev sahipligi yapacak ülkeleri bu yilin ekim ayinda açiklayacak.

"Türkiye bir spor ülkesi’’

Türkiye’nin adaylik basvurusu ile ilgili bir degerlendirme yapan Bakan Kasapoglu, Türkiye’nin bir spor ülkesi oldugunu vurguladi. 1962’den beri UEFA üyesi olan Türkiye’nin, Avrupa futboluna ve yönetimine önemli katkilarda bulundugunu dile getirirken, bu yil Türkiye’nin 2023 Sampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipligi yapacagini da hatirlatti. Bakan Kasapoglu, Türkiye’nin son 20 yilda sportif tesis alt yapisi ve spor mevzuati konusunda önemli ilerlemeler kaydettigini ifade ederken, ülke olarak büyük sportif organizasyonlara da basariyla ev sahipligi yaptiklarini dile getirdi. “Ülkemiz tesis noktasindaki atilimlarini, bilimsel metotlarla birlestirerek birçok bransta dünyanin zirvesinde yer alan sporcular yetistiriyor” diyen Bakan Kasapoglu, “Türkiye bir spor ülkesidir. Basarimiz sadece sahayla sinirli degil. Özellikle uluslararasi organizasyonlar noktasinda çitayi en yüksege koymus durumdayiz. Her branstan en üst seviye sampiyonalara ev sahipligi yapiyoruz. Tesis kalitemiz, ulasim ve konaklama altyapimiz, genç nüfusumuz, seyirci potansiyelimiz; bunlarin hepsini bir araya getirdiginizde ülkemiz dünyanin en önemli spor destinasyonlarindan biri olarak yildiz gibi parliyor. Türkiye’nin spordaki bu dinamik ve öncü konumunun, Avrupa futbolunun milli takimlar seviyesindeki en önemli organizasyonu olan Euro 2028 ve Euro 2032’ye de çok önemli bir deger katacagini düsünüyorum" cümlelerine yer verdi.

Türkiye’nin disinda UEFA’ya teklif veren Ingiltere, Kuzey Irlanda, Irlanda Cumhuriyeti, Iskoçya ve Galler futbol federasyonlari 2028, Italya ise 2032 için adaylik basvurusu yapti.

Kaynak: İHA