Siirt'te Okullar Arasi Bocce Bölge Sampiyonasi Gerçeklestirildi

Siirt’te okullar arasi küçükler, yildizlar ve gençler bocce sampiyonasi 1-4 Nisan tarihleri arasinda Siirt Bocce Spor Sahasi’nda yapildi. 11 ilden gelen 110 sporcu takim halinde bölge sampiyonu olabilmek için ter döktü.

2022-2023 egitim ögretim yili okul sporlari yarismalari çerçevesinde 11 ilden 18 ortaokul takimi ve 110 sporcunun katildigi Okullar Arasi Bocce Bölge Sampiyonasi’nda sporcular dereceye girmek için kiyasiya mücadele etti. Okul olarak bocce bransinda hem yildizlar hem de küçükler kategorilerinde takimlarin dereceye giren ögrencilerini tebrik eden Siirt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Beden Egitimi Ögretmeni Sevket Beyan, sampiyonaya çok iyi hazirlandiklarini, emeklerinin karsiligini da elde ettikleri dereceyle aldiklarini söyledi.



Bocce müsabakalarinda 4 kategorinin üçünde il sampiyonu olup, bölge sampiyonasina katilmaya hak kazandiklarini dile getiren Beyan, "Su an küçük erkek takimimiz yarismakta ilk dörde girmeyi garantiledi. Buradan iki takimimizla birlikte Antalya’nin Kemer ilçesinde düzenlenecek olan Türkiye Sampiyonasi’na katilacagiz. Amacimiz orada da sampiyonluk elde edip okulumuza ve ilimize sampiyonluklar getirmek. Bu basarida okul idaremiz ve ögretmenlerimiz büyük destek veriyor. Biz bu destekten dolayi hem okul yöneticilerimize hem ögretmenlerimize çok tesekkür ediyoruz. Ilimizde bu sene gençlik spor il müdürlügü okullara antrenörleri gönderip, bize destek oldular. Bu yüzden onlara çok tesekkür ediyoruz. Beraber takim halinde bu isi gerçeklestirdik insallah ilimize ve okulumuza sampiyonluklar getirecegiz" dedi.

Ögretmenin sinifta anlattigi bocce spor bransindan etkilendigini aktaran sporculardan Mustafa Gültekin ise, bocce antrenmanlarina düzenli katilarak, iyi bir seviyeye geldigini, katildigi müsabakalarda derece yapti için mutlu oldugunu söyledi.

Gültekin, "Hocam bocce bransini anlatti. Ben de katilmak istedim. Su an bölge maçindayiz. Ilk dörde girdik. Antalya’ya gidecegiz. Amacim Türkiye derecesi almak ve milli takima girmeyi istiyorum" seklinde konustu.

Bingöl’den Siirt’e bölge sampiyonasi için gelen sporculardan Havva Kan da, "Bingöl’den Siirt’te birinci olup, Antalya’ya gitmek için geldik. Su anki hedefimiz burada birinci olup, Antalya’da birinci olmak ve Türkiye Sampiyonas’ini kazanmak" diye konustu.

Siirt’te gerçeklestirilen sampiyonada ilk dörde giren Siirt, Diyarbakir, Bingöl ve Sirnak takimi Antalya’nin Kemer ilçesinde yapilacak olan Türkiye Sampiyonasi’nda katilmaya hak kazandigi belirtildi.

Kaynak: İHA