Orhan Ak Açiklamasi 'Kalmamin Hem Takima Hem Kulübe Zarar Verecegini Düsündügüm Için Oyuncularimla Vedalastim'

Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Final karsilasmasinda MKE Ankaragücü’ne deplasmanda 3-1 maglup olarak kupadan elenen Trabzonspor’da Teknik Direktör Orhan Ak, takiminda mental sorunlarin çözülemedigini belirterek, “Bu saatten sonra içeriden benim bile kalmamin dogru olacagini düsünmedigim için, hem takima hem kulübe zarar verecegini düsündügüm için oyuncularimla vedalastim“ dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Final karsilasmasinda MKE Ankaragücü, Trabzonspor’u evinde agirladi. Ilk yariyi MKE Ankaragücü karsisinda 1-0 önde kapatan Trabzonspor, 3-1 yenilerek kupaya veda etti. Müsabakanin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Orhan Ak, takiminin ilk yarida takim baskisini iyi yaptigina vurgu yapti. Ikinci yarinin, sezonun klasik özeti oldugunu savunan Ak, “Bir gol, bizim tamamen düzenimizi bozdu. Ardindan yine bireysel, bariz hatalar, ikinci ve üçüncü gol. Seyircinin de devreye girmesiyle Ankaragücü çok hakli bir galibiyet aldi. Onun için Ankaragücü’ne, Tolunay Hoca ve ekibini tebrik etmek lazim" ifadelerini kullandi.

Oyunculari ile vedalastigini dile getiren Ak, “Kalirken de açikçasi çok gönlüm sinerek kalmadim burada; üç haftada. Çünkü, Abdullah Hoca istifa ettigi zaman, Baskana da söyledim; ’Beraber geldik, beraber gideriz’. Burada 2 buçuk senedir bir aile oldugumuz için rica ettiler. Daha uzun süreli bir teklifte de bulundular. Ama buranin sürdürülebilir bir sey olmadigini, haftalik bakilmasi gerektigini söyledim. Ama bana çok inandilar. Içlerinden biri olarak ben de oyunculara yardimci olmak istedim. Çünkü kulübün yasadigi maddi, dönemsel bir durumu vardi. Ben de elimden geldigi kadar, bu görevden kaçmak istemedim. Zor olacagini biliyorum. Trabzonspor’u aile gibi görmemiz, 2,5 senedir yasadiklarimiz. Trabzonspor 2,5 senede bize çok sey kazandirdi; burada kalmami sagladi. Ama gelinen nokta, özellikle mental olarak takimda o sorunu çözemedik. Onun için bu saatten sonra içeriden benim bile kalmamin dogru olacagini düsünmedigim için hem takima hem kulübe zarar verecegini düsündügüm için oyuncularimla vedalastim” diye konustu.

Kaynak: İHA