MKE Ankaragücü Baskani Koca Açiklamasi '23 Yil Sonra Yari Finale Çikmak Camia Açisindan Çok Önemli Bir Beklentiydi'

MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca Ankaragücü Trabzonspor maçinin ardindan, “23 yil sonra yari finale çikmak camia açisindan çok önemli bir beklentiydi. Bu beklentiyi gerçeklestiren futbolcularimiza ve hocamiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi çeyrek final mücadelesinde sahasinda Trabzonspor’u 3-1’lik skorla maglup eden MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca maç sonunda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Koca, Ziraat Türkiye Kupasi’nda yari finale çiktiklarindan dolayi mutlulugunu dile getirirken, kupayi müzelerine getirmek için de ellerinden geleni yapacaklarini dile getirdi. Ankaragücü’nün bir kupa takimi oldugunu belirten Koca, “Ankaragücü ile ilgili ‘Kupa Beyi’ diye bir kanaat var. 23 yil sonra yari finale çikmak camia açisindan çok önemli bir beklentiydi. Bu beklentiyi gerçeklestiren futbolcularimiza ve hocamiza tesekkür ediyoruz. Camiamizin böyle bir mutluluga ihtiyaci vardi. Biz de bunun hazzini yasiyoruz” diye konustu.



“Ankaragücü’nün bugün oynadigi futbol, futbolcularimizin gerçek oyun potansiyeli ve karakteriydi”

Ligde istedikleri siralamada olmadiklarini ve bunu hak etmediklerini dile getiren Koca, “Biz takimimiza güveniyoruz. Ankaragücü’nün bugün oynadigi futbol, futbolcularimizin gerçek oyun potansiyeli ve karakteriydi. Bunu bugün iyi bir oyunla ve iyi bir skorla gerçeklestirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Oyuncularimizi ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum” açiklamasinda bulundu.

“Ankaragücü’nün hak ettigi kupayi tekrar müzesine koymayi arzu ediyoruz”

Baskan Koca kupa mücadelesinde sonuna kadar savasacaklarini dile getirerek su ifadeleri kullandi:

“Bütün gücümüzle kupada finale çikma mücadelesi verip, finalde de insallah Ankaragücü’nün hak ettigi kupayi tekrar müzesine koymayi arzun ediyoruz. Dedigimiz gibi biz ligde hak ettigimiz yerde degiliz. Geçen hafta da Basaksehir’e karsi 1 penalti ve 3 net pozisyon kaçirdik. Basaksehir bir pozisyonla galip geldi. Tabi bu futbolun kaderi. Biraz yetenekle son pozisyonlarda isi bitirmek gerekiyor. Iyi futbolla galip gelmedikten sonra bir anlami kalmiyor. Bugün beni mutlu eden en önemli sey iyi futbol. Özellikle ikinci yarida müthis bir oyunla ve bitirici vuruslarla galip geldik. Bir gol daha da atabilirdik.”

“Oyuncularin da motivasyona ihtiyaci vardi. Bunu bugün gerçeklestirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz”

Trabzonspor’u da verdikleri mücadeleden dolayi tebrik eden Koca, “Bizim buna daha çok ihtiyacimiz vardi. Camianin morale ihtiyaci vardi, oyuncularinda motivasyona ihtiyaci vardi. Bunu bugün gerçeklestirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Sonuna kadar gidecegiz. Ligde de insallah cumartesi günü Istanbulspor’la tekrar yeni bir baslangiç yapip hak ettigimiz yerde yani ilk 10 takim içerisinde olmak istiyoruz” seklinde konustu.

Konusmasinin ardindan Koca, Ankaragücülü taraftarlara da tesekkür ederek ligin bitimine kadar desteklerinin devam etmesini istedi. Ayrica Koca, taraftarin elestirilerini maç esnasinda degil maç sonlarinda yapmalarini, oyuncularin morallerini yüksek tutmasi açisindan çok önemli oldugunun da altini çizdi.

Kaynak: İHA